How halva may help you lose weight

Posted in Blog, Nutrition and tagged χαλβάς, νηστίσιμα γλυκά, συμβουλές διατροφής, υγιεινή διατροφή

Ένα από τα αγαπημένα γλυκίσματα πολλών την περίοδο της νηστείας, αλλά και μη είναι ο χαλβάς. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλυκό και έχει κερδίσει τη θέση του στο ελληνικό τραπέζι, εδώ και αρκετές γενιές.

Υπάρχουν διάφορα είδη χαλβά όπως ο σιμιγδαλένιος, με ταχίνι ή με αλεύρι. Πολύ πιθανό να θεωρείς πως ο χαλβάς δεν μπορεί να ανήκει στο καθημερινό σου διατροφολόγιο, ακόμα και στην περίοδο της νηστείας, ειδικά στην περίπτωση που ο στόχος σου είναι η απώλεια κιλών. Ωστόσο, το συγκεκριμένο γλυκό είναι αρκετά υγιεινό και αν καταναλωθεί με λίγη προσοχή ως προς την ποσότητα του, μπορεί όχι μόνο να μη σε παχύνει, αλλά ακόμη και να σε βοηθήσει να πετύχεις τη μείωση του βάρους σου. Οι Διατροφολόγοι των Holmes Place, εξηγούν πώς μπορεί να συμβεί αυτό.

 

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που ο χαλβάς μπορεί να συμβάλει στην απώλεια κιλών είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη. Έτσι, επιταχύνεται το αίσθημα του κορεσμού και μειώνονται οι τάσεις υπερφαγίας. Αυτό συμβαίνει καθώς στις περισσότερες παρασκευές χαλβά υπάρχει σουσάμι, το οποίο θεωρείται πηγή πρωτεΐνης. Για να παρασκευαστεί ο χαλβάς, αποφλοιώνεται το σουσάμι και στη συνέχεια ψήνεται και αλέθεται για να παρασκευαστεί το ταχίνι που περιέχει. 


Holmes Place | κομμάτια χαλβά και ξηροί καρποί σε τραπέζι


Για εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές & προγράμματα διατροφής, επικοινώνησε με τους Nutrition Coaches μας, Μάθε περισσότερα ΕΔΩ. 

 

Επιπλέον, λόγω του σουσαμιού και των υπόλοιπων ξηρών καρπών που μπορεί να έχουν προστεθεί, ο χαλβάς αποτελείται από υγιεινά λιπαρά, τα οποία συμβάλουν εξίσου στο γρηγορότερο αίσθημα χορτασμού.

 

Η σχετικά μικρή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, σε σχέση με τα υπόλοιπα γλυκά, είναι ένας ακόμη λόγος που μπορεί να αντικαταστήσει άψογα τη θέση του γλυκού για άτομα που ακολουθούν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.

 

Ωστόσο, ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη απώλειας κιλών είναι το μέτρο. Ο χαλβάς μπορεί να είναι ένα υγιεινό, χορταστικό και γευστικό σνακ, δεν παύει όμως να έχει αρκετές θερμίδες. Αν καταναλωθεί σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, και όχι μόνο να μη βοηθήσει στην μείωση βάρους, αλλά να συμβάλλει στην αύξηση του. Συνεπώς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην πρόσληψη του σαν μια υγιεινή, αλλά και πλούσια σε θερμίδες επιλογή γλυκού σνακ.

Posted in Blog, Nutrition and tagged χαλβάς, νηστίσιμα γλυκά, συμβουλές διατροφής, υγιεινή διατροφή.