4 Μυθοι Για Τους Υδατανθρακες

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged υδατάνθρακες, διατροφή, υγεία

Αν δεν έχεις «ψαχτεί» λίγο παραπάνω με τη διατροφή σου και πιο συγκεκριμένα με τους υδατάνθρακες, πιθανόν να ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν ακόμη ότι οι υδατάνθρακες κάνουν "κακό".

Αυτές οι επιφυλάξεις συνήθως είναι αβάσιμες και μπορεί να λειτουργούν εναντίον σου. Οι Nutrition Coaches των Holmes Place σε ενημερώνουν σχετικά με τους υδατάνθρακες καταρρίπτοντας όλους τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί!


1.Οι λευκές πατάτες είναι "κακές".

Αν επιλέγεις συνεχώς τις γλυκοπατάτες, μπορεί να χάνεις ένα πλήθος θρεπτικών στοιχείων που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Μία μεσαία πατάτα προσφέρει το 11% της ημερήσιας συνιστάμενης ποσότητας σε φυτικές ίνες, οδηγώντας σε κορεσμό και σε απώλεια βάρους. Επίσης, μία και μόνο πατάτα περιέχει το 12% της ημερήσιας συνιστάμενης ποσότητας σε μαγνήσιο και 26% της προτεινόμενης ποσότητας σε κάλιο.


Holmes Place | πατάτες ψητές


 2.Οι υδατάνθρακες "τρελαίνουν" το σάκχαρο στου αίματός σου.

Οι υδατάνθρακες που περιέχονται στα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες και ανθεκτικό άμυλο. Και τα δύο σε χορταίνουν, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και ελέγχουν το σάκχαρο του αίματος. Και όσο πιο σταθερό είναι το σάκχαρο στο αίμα σου, τόσο λιγότερη ινσουλίνη έχεις να μετακινεί ζάχαρη στις αποθήκες λίπους σου.


3. Δε χρειάζεσαι υδατάνθρακες όταν γυμνάζεσαι.

Όταν τρως υδατάνθρακες, το σώμα σου τους μεταποιεί και τους αποθηκεύει στους μυς σου σαν γλυκογόνο. Και αυτοί οι αποθηκευμένοι υδατάνθρακες, αποτελούν τη βασική πηγή καυσίμων για τους μυς σου. Επομένως, αν θέλεις να κάψεις θερμίδες στο γυμναστήριο, χρειάζεσαι κάποιους υδατάνθρακες στον οργανισμό σου.


4. Είναι καλύτερο να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που δεν περιέχουν θερμίδες.

Η επεξεργασμένη ζάχαρη πρέπει σίγουρα να καταναλώνεται με μέτρο, αλλά όταν θες να γλυκάνεις λίγο τον πρωινό σου καφέ, το να επιλέξεις τα τεχνητά, χημικά γλυκαντικά μπορεί να είναι χειρότερο για τη γραμμή σου.


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place. 

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged υδατάνθρακες, διατροφή, υγεία.