Τι Θα Συμβει Στο Σωμα Σου Αν Τρως Καθε Μερα Αυγα

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged αυγά, διατροφή, πρωτεΐνη

Αυγά: Πλούσια πηγή πρωτεΐνης, σίγουρη επιλογή για μετά την προπόνηση, εύκολη λύση για τις μέρες που θέλεις να φας κάτι υγιεινό και γρήγορο. Αυτά είναι τα βασικά που όλοι γνωρίζουμε για τα αυγά, μία τροφή που ακόμη και σήμερα φοβόμαστε να τη βάλουμε σε καθημερινή βάση στη διατροφή μας.

Και όμως, πέρα από την αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης, τα αυγά πραγματικά μπορούν να βελτιώσουν και την υγεία σου, χάρη στα αμινοξέα, τα αντιοξειδωτικά και τα υγιή λίπη που περιέχουν και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ασπράδι, αλλά και στον κρόκο ο οποίος αδίκως καταλήγει στα σκουπίδια, αφού καταπολεμά το λίπος χάρη στην χολίνη που περιέχει. Μετά από αυτό, σίγουρα θέλεις να μάθεις τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως κάθε μέρα – ναι κάθε μέρα – αυγά.

 

Θα κάψεις λίπος

Κυρίως λόγω της αίσθησης κορεσμού τα αυγά έχουν συνδεθεί με την απώλεια λίπους. Αυτό επιβεβαιώνει μελέτη του International Journal of Obesity με τα αποτελέσματα της να είναι πραγματικά αξιοσημείωτα: Σε μια περίοδο 8 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες έτρωγαν πρωινό είτε με δύο αυγά, είτε με ένα κουλούρι, το οποίο περιείχε την ίδια ποσότητα θερμίδων. Η ομάδα που έτρωγε αυγά έχασε 65% περισσότερο βάρος, 16% περισσότερο λίπος και παρουσίασε 61% μεγαλύτερη μείωση του ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος), ενώ 34% σημείωσε μεγαλύτερη μείωση στην περιφέρεια της μέσης!


 Για εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές & προγράμματα διατροφής, επικοινώνησε με τους Nutrition Coaches μας.


Holmes Place | σπασμένο αβγό

 

Θα ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Εάν δεν θέλεις να καταλήξεις να τρως κοτόσουπα επειδή θα έχεις αρρωστήσει, πρόσθεσε ένα ή δύο αυγά στη διατροφή σου καθημερινά. Μόνο ένα μεγάλο αυγό, περιέχει σχεδόν το ένα τέταρτο (22%) της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σε σελήνιο, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και στη ρύθμιση των θυρεοειδικών ορμονών.


Θα αυξήσεις την ενέργεια σου

Σκέψου ότι ένα μεγάλο τηγανητό αυγό περιέχει σχεδόν το 18% της βιταμίνης Β2 ή αλλιώς της ριβοφλαβίνης. Είναι μόνο μία από τις 8 βιταμίνες Β, που βοηθούν τον οργανισμό να μετατρέπει τα τρόφιμα σε καύσιμο, το οποίο με τη σειρά του χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας, και το καθιστά την τέλεια διατροφική επιλογή για να έχεις ενέργεια όλη μέρα.


Holmes Place | γυναίκα τρώει αβγά τηγανητά στο πρωινό


Θα ενδυναμώσεις την υγεία του δέρματος και των μαλλιών σου

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι επίσης απαραίτητες για υγιές δέρμα, μαλλιά, μάτια και ήπαρ (εκτός από τη βιταμίνη Β2, τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε Β5 και Β12). Επίσης, βοηθούν στη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του νευρικού συστήματος, καθώς και της μυϊκής δύναμης.


Θα προστατεύσεις τον εγκέφαλό σου

Τα αυγά είναι η τροφή του εγκεφάλου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που ονομάζεται χολίνη. Είναι ένα συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και απαιτείται για τη σύνθεση της ακετυλοχολίνης: ενός νευροδιαβιβαστή. Μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη χολίνης έχει συνδεθεί με νευρολογικές διαταραχές και μειωμένη γνωστική λειτουργία. Ένα πρόσθετο όφελος για την υγεία του εγκεφάλου από την κατανάλωση αυγών αποδίδεται στην περιεκτικότητα τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (225mg σε κάθε αυγό). Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι από τα πιο σημαντικά υγιή λίπη που πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή σου, επειδή βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, αρθρίτιδας και οστεοπόρωσης και στην προστασία από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged αυγά, διατροφή, πρωτεΐνη.