Μαγνησιο: Μαθετε τα 6 κορυφαια οφελη του για την υγεια!

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition

Μάθετε όλα τα οφέλη του μαγνησίου για την υγεία, τη φυσική κατάσταση και τη διάθεσή σας!

Ίσως γνωρίζετε ήδη πολλά για τις άλλες βιταμίνες και μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική βέλτιστη υγεία σας, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και η βιταμίνη C. Εντούτοις, συχνά δεν λαμβάνονται υπόψη άλλα μέταλλα,- όπως το μαγνήσιο - όταν πρόκειται για την επιλογή των τροφίμων και συμπληρωμάτων που πρόκειται να εντάξετε στη διατροφή σας, προκειμένου να παραμείνετε υγιείς.


Ωστόσο, το μαγνήσιο έχει πολυάριθμα και απίστευτα οφέλη για την υγεία που μπορούν να σας ενδυναμώσουν , να μειώσουν την κούραση σας και να βελτιώσουν ακόμα και τη διάθεσή σας.

Παρακάτω παρατίθενται έξι σπουδαία οφέλη του μαγνησίου για την υγεία που μπορείτε να αποκομίσετε καταναλώνοντας τα σωστά είδη τροφίμων.


Για περισσότερες συμβουλές διατροφής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Nutrition Coaches μας.


1. Ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Είτε έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου και υψηλή αρτηριακή πίεση, είτε απλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε υγιή πίεση αίματος, η προσθήκη μαγνησίου στη διατροφή σας αποτελεί έναν απλό, αλλά αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να διασφαλίσετε ότι δεν θα υποστείτε τις αρνητικές συνέπειες της υπέρτασης.


2. Ημικρανίες και κεφαλαλγίες

Μήπως πάσχετε από χρόνια ημικρανία; Πολλά άτομα δοκιμάζουν οποιαδήποτε προτεινόμενη θεραπεία, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τις ημικρανίες μπορεί στην πραγματικότητα να είναι κάτι τόσο απλό όσο το μαγνήσιο. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ερευνητές συνιστούν κάθε πάσχων από ημικρανίες να χρησιμοποιήσει το μαγνήσιο ως θεραπεία.


magnesium inside


3. Η κατάθλιψη και άλλα προβλήματα διάθεσης

Ενώ δεν έχει αποδειχθεί ότι τα ανεπαρκή επίπεδα μαγνησίου αποτελούν αιτία κατάθλιψης, πολλά άτομα έχουν αναφέρει ότι η χρήση του μαγνησίου συμβάλλει καλύτερα στην έξοδο από την κατάθλιψη και στην ανύψωση της διάθεσής τους[3]. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι άλλα προβλήματα, όπως το άγχος αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με το μαγνήσιο.

Ενώ η καλύτερη επιλογή σας όταν αισθάνεστε κατάθλιψη είναι να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο της ενίσχυσης των επιπέδων μαγνησίου σας αν αισθάνεστε υπερβολικά ανήσυχος(-η) ή απογοητευμένος(-η).


4. Μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου

Μελέτες έχουν καταδείξει μείωση κατά 13 τοις εκατό του καρκίνου του παχέος εντέρου μεταξύ των ατόμων που έχουν αυξημένες ποσότητες μαγνησίου στο σώμα τους.

Ανεξαρτήτως εάν ένα άτομο έχει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου λόγω οικογενειακού ιστορικού ή όχι, μια καλή ιδέα μπορεί να είναι η αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου.


5. Διαβήτης και καρδιαγγειακά νοσήματα

Η ανεπάρκεια στα επίπεδα μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη, γεγονός το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πολυάριθμα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης διαβήτη και καρδιακής νόσου. Η εξασφάλιση ότι λαμβάνετε αρκετό μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων και να διατηρήσει το σάκχαρο στο αίμα σας σε κατάλληλα επίπεδα.


6. Υγεία των οστών

Η υγεία των οστών είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε άτομο, αλλά ιδιαίτερα για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν. Το μαγνήσιο, πάνω από το ήμισυ του οποίου είναι αποθηκευμένο στα οστά μέσα στο σώμα, λειτουργεί τόσο με τη βιταμίνη D όσο και με το ασβέστιο με σκοπό την ανάπτυξη υγιών, ανθεκτικότερων οστών.

Η συγκέντρωση αρκετής ποσότητας μαγνησίου στο σώμα σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων, όπως η οστεοπόρωση, οπότε καλό είναι να το έχετε κατά νου - ειδικά αν διατρέχετε ιδιαίτερο κίνδυνο εμφάνισης αυτής της ασθένειας.


Ακόμα κι αν αυτοί οι έξι παράγοντες δεν ήταν αρκετοί, το μαγνήσιο ενδέχεται να σχετίζεται με μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία επίσης. Με άλλα λόγια, ίσως να θέλετε να εξετάσετε τους τρόπους που μπορείτε να ενσωματώσετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο στη διατροφή σας, όπως πλήρη δημητριακά, φρούτα, σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά και ξηρούς καρπούς ή/ και να χρησιμοποιήσετε κατάλληλα συμπληρώματα εάν είναι απαραίτητο.


Επανέκδοση με την άδεια της www.DailyHealthPost.com

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition