Πρωτεϊνη Πριν Ή Μετα Την Προπονηση;

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged Πρωτεΐνη, προπόνηση, διατροφή

Πρωτεΐνη πριν ή μετά από την προπόνηση; Ένα ερώτημα που μπορεί να σε έχει προβληματίσει κατά καιρούς και η αλήθεια είναι ότι όντως παίζει ρόλο, ειδικά αν σε ενδιαφέρει η μέγιστη δύναμη, η αύξηση της καθαρής μυϊκής μάζας και η μεγιστοποίηση της απώλειας βάρους. Eτοίμασε λοιπόν το shaker σου και διάβασε με προσοχή.

Η δεύσμευση σε μια σωστή διατροφή πριν και μετά την προπόνηση σου είναι το κλειδί για να αποδώσεις στην προπόνηση σου και εφόσον περιλαμβάνει πρωτεΐνη, τότε καλό θα ήταν να ξέρεις τα θετικά και τα αρνητικά σε κάθε περίπτωση.


Πρωτεΐνη πριν την προπόνηση

Τα θετικά

Εάν δεν έχεις φάει 4 ώρες πριν την προπόνηση σου, η πρωτείνη πριν, τότε όντως, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις τη διαδικασία «χτισίματος» των μυών. Η πρωτεΐνη μπορεί να σε βοηθήσει επίσης στον περιορισμό της πείνας, εάν το στομάχι σου έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται.


Τα αρνητικά

Η μόνη πραγματική ανησυχία που πρέπει να έχεις είναι αν παρουσιάζεις ευαισθησία στο στομάχι και δεν μπορείς να αφομοιώσεις τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα. Η καλύτερη επιλογή είναι η υδρολυμένη (Hydrolyzed) πρωτεΐνη, ιδανική αν έχεις πεπτικά προβλήματα και γαστρεντερικές διαταραχές.


Holmes Place | γυναίκα με αθλητικό ντύσιμο πίνει smoothie

 

Πρωτεΐνη μετά την προπόνηση

Τα θετικά

Ένα πρωτεϊνούχο shaker μετά την προπόνηση είναι σαν ένα γρήγορο σνακ που σου προσφέρει ενέργεια και συμβάλλει στην αποκατάσταση των μυών και στο χτίσιμο μυικής μάζας.


Τα αρνητικά

Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα στην πρωτεΐνη μετά την προπόνηση σου. Δώσε βάση στον τύπο της πρωτεΐνης, ανάλογα με τον στόχο σου ανεξάρτητα από το timing (πριν ή μετά την άσκηση). Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η πρωτεϊνη ορού γάλακτος, Concentrate, Isolate και Hydrolyzed.


Ποια είναι η διαφορά τους; Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος isolate σε σκόνη, περιέχει 90% καθαρή πρωτεΐνη, ενώ η concentrate περιέχει 80%. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος isolate λόγω της ειδικής τροποποίησης που έχει υποστεί, περιέχει πολύ χαμηλά ποσοστά λιπαρών και λακτόζης. Από την άλλη, η Hydrolyzed έχει ταχύτατη απορρόφηση από τον οργανισμό, ενώ η διαδικασία της υδρόλυσης μειώνει την εμφάνιση αλλεργιών, καθώς αφαιρούνται όλα τα αλλεργιογόνα στοιχεία (π.χ. λακτόζη). Το μόνο αρνητικό είναι η έντονη γεύση της.


Σε συνεργασία με την

Μαρία Κωφίδου 

Fitness Blogger FitGirls 


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged Πρωτεΐνη, προπόνηση, διατροφή.