Προπονηση Το Πρωι: 4 Τροποι Για Να Καταφερεις Να Ξεκινησεις

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged προπόνηση, πρωί, tips

Η πανδημία έχει δημιουργήσει κάποιες νέες συνήθειες, οι οποίες επηρεάζουν και τη γυμναστική σου. Πιθανόν να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, γι’ αυτό είναι μία καλή συνθήκη, ώστε να ξεκινήσεις πρωινή προπόνηση.

Βέβαια εύκολα λέγεται, αλλά δύσκολα γίνεται, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να ασκείσαι το απόγευμα ή προσπαθείς να ξεκινήσεις γυμναστική τώρα. Με τις παρακάτω 4 συμβουλές των Holmes Place Trainers, θα τα καταφέρεις!

 

1. Πήγαινε για ύπνο νωρίτερα

Η πρωινή γυμναστική μπορεί να αποδειχτεί αντιπαραγωγική αν δεν κοιμάσαι αρκετά το βράδυ και το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Η καλύτερη στρατηγική είναι να αποφασίσεις πρώτα τι ώρα θέλεις να ξυπνάς το πρωί και στη συνέχεια να ρυθμίσεις την ώρα που πέφτεις για ύπνο. Υπολόγισε ότι χρειάζεσαι περίπου 7-8 ώρες ύπνου. Ξεκίνα να πηγαίνεις για ύπνο ένα τέταρτο νωρίτερα κάθε βράδυ. Θυμήσου όμως, ότι οι ώρες που κοιμάσαι δεν είναι το ίδιο με εκείνες που έχεις απλά ξαπλώσει. Πριν κοιμηθείς, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει.


2. Βάλε έναν ρεαλιστικό στόχο

Αν το γυμναστήριο δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή για την πρωινή σου γυμναστική, ειδικά με τα τωρινά δεδομένα, μπορείς να στραφείς σε video workouts ή virtual μαθήματα, καθώς και να ξεκινήσεις προπονήσεις σε κάποιο εξωτερικό χώρο. Μπορείς να γυμναστείς στο σπίτι, ή να πας για τρέξιμο στο κοντινότερο πάρκο. Ανακάλυψε τρόπους για να μετατρέψεις την πρωινή γυμναστική σε κάτι ευχάριστο για το οποίο θα ανυπομονείς να ξυπνήσεις.


3. Φτιάξε μια playlist που θα σε παρακινήσει

Η μουσική αποτελεί δυνατό κίνητρο για την πρωινή γυμναστική. Πρόσθεσε τα αγαπημένα σου τραγούδια και μην ξεχνάς να κάνεις συχνές αλλαγές. Η μουσική θα ανεβάσει τη διάθεσή σου στα ύψη και θα σε ξεσηκώσει.


4. Προετοίμασε τα ρούχα σου

Μη χάνεις χρόνο το πρωί για να βρεις τι θα φορέσεις στην πρωινή σου γυμναστική. Προετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ όλο το outfit –μέχρι και το καπέλο ή το λαστιχάκι για τα μαλλιά– ώστε μόλις σηκωθείς να ντυθείς αμέσως. 


Holmes Place | free trial banner

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged προπόνηση, πρωί, tips.