Ολα Τα Tips Που Χρειαζεσαι Για Να Ξεκινησεις Βραδινο Τρεξιμο

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged tips, τρέξιμο, προπόνηση

Το βραδινό τρέξιμο, ιδιαίτερα σε έναν έντονο ρυθμό, μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία σου. Τώρα που ο καιρός είναι ακόμη καλός, προσφέρεται για βραδινή εκτόνωση μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά.

Μόλις πέσει ο ήλιος και η θερμοκρασία γίνει πιο δροσερή, μπορείς να βγεις στη γειτονιά ή στο κοντινό γηπεδάκι για να κάνεις την άσκησή σου. Το τρέξιμο είναι η πιο ενδεδειγμένη μορφή, η οποία μπορεί ταυτόχρονα να σε γυμνάσει, αλλά και να σε χαλαρώσει. Η βραδινή ώρα είναι η καλύτερη, καθώς η αντοχή σου βελτιώνεται περισσότερο σε σχέση με τη μεσημεριανή ή την πρωινή προπόνηση. Από την άλλη πλευρά, η υγρασία κάνει πιο δύσκολη την κίνηση σου, κάτι που όμως βελτιώνει τη μυϊκή αντοχή.


Πριν από την άσκηση κατανάλωσε τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως μαύρο ψωμί, δημητριακά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι ή μακαρόνια, φρούτα και λαχανικά για να απελευθερωθεί σταδιακά η ενέργεια κατά την προπόνησή σου. Μετά την άσκηση προτίμησε τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη για να αναπληρώσεις το γλυκογόνο που χρησιμοποιήθηκε κατά την προπόνησή σου, όπως λευκό ρύζι ή πατάτες. Τόσο πριν, όσο και μετά την προπόνησή σου, φρόντισε να καταναλώνεις κάποιον τύπο πρωτεΐνης για ενέργεια, αλλά και για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.


Holmes Place | χαρούμενη γυναίκα μετά την προπόνηση


Στη βραδινή προπόνηση είναι σημαντικό να γνωρίζεις από πριν τη διαδρομή σου. Η ορατότητα είναι μικρότερη και είναι πιθανό να πατήσεις σε κάποια ανωμαλία του οδοστρώματος που μπορεί να επιφέρει κάποιο τραυματισμό. Εάν τρέχεις στο δρόμο, φόρα ανακλαστικά υλικά, τα οποία φωτίζονται όταν πέφτουν επάνω τους τα φώτα του δρόμου ή των αυτοκινήτων.


Τι περιμένεις; Δοκίμασε το βραδινό τρέξιμο και σύντομα θα διαπιστώσεις τα αποτελέσματά του!

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged tips, τρέξιμο, προπόνηση.