5 Τροποι Για Να Ειναι Πιο Αποτελεσματικη Η Γυμναστικη Στο Σπιτι

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged γυμναστική, σπίτι, tips

Οι συνθήκες της καθημερινότητας μας διαφοροποιούνται για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά και καλούμαστε να προσαρμοστούμε και στο κομμάτι της άσκησης. Αυτή τη φορά, η καραντίνα, μας βρίσκει πιο προετοιμασμένους και οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε πώς να ασκηθούμε στο σπίτι. Είναι, όμως, η άσκηση στο σπίτι εξίσου αποτελεσματική όσο με αυτή που πραγματοποιείται στο γυμναστήριο; Μπορεί να γίνει, αρκεί να ακολουθήσεις μερικά από τα παρακάτω tips:

1.    Διαμόρφωσέ το χώρο

Είτε έχεις ένα χώρο γυμναστηρίου στο σπίτι, είτε δεν έχεις προβλέψει για κάτι ανάλογο, για όσο παραμείνουν κλειστοί οι χώροι εκγύμνασης, πρέπει να διαμορφώσεις ένα σημείο του σπιτιού, το οποίο θα προορίζεται αποκλειστικά για την καθημερινή ή εβδομαδιαία άσκηση σου. Έχοντας έναν χώρο έτοιμο εξ’ αρχής, γλιτώνεις χρόνο προετοιμασίας για την άσκηση και με αυτό τον τρόπο έχεις δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο ‘reminder’ μέσα στο σπίτι, που σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να αθληθείς. Σε αυτό το χώρο, φρόντισε να μην υπάρχουν αντικείμενα που να αποσπούν την προσοχή σου την ώρα της εκγύμνασης. Προνόησε, ώστε αυτό το σημείο του σπιτιού να σε βοηθά να συγκεντρωθείς στο 100%. Απομάκρυνε διακοσμητικά στοιχεία που θα διακόψουν ή θα εμποδίσουν την προπονητική ρουτίνα σου.Holmes Place | γυναίκα γυμνάζεται στο σπίτι2.    Δημιούργησε μία ρουτίνα

Το γεγονός ότι περνάς το μεγαλύτερο ποσοστό της ημέρας σου στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα σου πρέπει να είναι ακατάστατο. Ακολούθησε την ίδια ρουτίνα που ακολουθούσες όσο πήγαινες γυμναστήριο. Όρισε τις ημέρες και ώρες που θα γυμνάζεσαι, και διαμόρφωσε το πρόγραμμα σου. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις μία ρουτίνα από την οποία δεν θα παρεκκλίνεις και δεν θα χάνεις προπονήσεις. Έχοντας ένα ελεύθερο πρόγραμμα είναι πολύ εύκολο να αφεθείς και να μην αθληθείς μέχρι το τέλος της ημέρας.


Holmes Place | free trial banner


3.    Προετοίμασε το σώμα σου

Δουλεύοντας ένα οχτάωρο στο σπίτι, καθισμένοι μπροστά στο laptop, ταλαιπωρούμε το σώμα μας με ένα μοντέλο καθιστικής ζωής. Αναλογίσου ότι πηγαίνοντας στη δουλειά, πραγματοποιείς πολλά περισσότερα βήματα από ότι στο σπίτι. Επομένως, η προθέρμανση είναι πολύ σημαντική, αντί όμως να κάνεις στατικές διατάσεις, δοκίμασε πιο δυναμικές, οι οποίες περιλαμβάνουν κινήσεις, όπως κύκλους των ισχίων, κλωτσιές προς τα πίσω και ταλαντεύσεις των ποδιών, ώστε να προετοιμάσεις το σώμα σου για την προπόνηση.


4.    Χρησιμοποίησε χρονόμετρο

Αν χάνεις το μέτρημα στις επαναλήψεις ή αν αφαιρείσαι, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταγράψεις πρόοδο είναι η χρήση χρονομέτρου. Στο γυμναστήριο, ο προπονητής καταμετρά τις επαναλήψεις και εσύ ακολουθείς οδηγίες. Το χρονόμετρο θα πάρει τη θέση του Trainer και η ρουτίνα εκγύμνασης σου θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα.


5.    Διαλείμματα με μέτρο

 Είναι σημαντικό να ξεκουράζεσαι ανάμεσα στα σετ. Εάν, όμως, το διάλειμμα σου είναι τόσο μεγάλο, ώστε να «κρυώσει» το σώμα σου, τότε χάνεις το μισό ποσοστό απόδοσης του προγράμματος που ακολουθείς. Προσπάθησε να διατηρήσεις τους παλμούς σου ανεβασμένους και σταθερούς. Επομένως, τα διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις, καλό είναι να μην ξεπερνάνε τα 30 δευτερόλεπτα.


Σε συνεργασία με την

Μαρία Δεληγιαννάκη

Beauty Editor @forma_magazine, @okmagazinegr & @fthis.gr

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged γυμναστική, σπίτι, tips.