Οι Καλυτερες Τροφες Για Τελειο Δερμα

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged τροφές, δέρμα, διατροφή

Πες «αντίο» στις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές, τα μαύρα στίγματα και τη θαμπή όψη.

Είμαστε ό,τι τρώμε. Πρόκειται για μια φράση cliche που θα την έχεις ακούσει πολλές φορές από τα παιδικά σου χρόνια ίσως, ωστόσο είναι πραγματικότητα. Η υγεία του οργανισμού ξεκινάει από το πιάτο σου και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την ομορφιά που πηγάζει από μέσα σου.


Είναι γεγονός πως μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης, όσα προϊόντα κι αν έχεις ενσωματώσει σε αυτήν και όσες επισκέψεις κι αν πραγματοποιείς στον δερματολόγο, δεν είναι αρκετή για να διατηρήσεις το δέρμα καθαρό, λαμπερό και νεανικό.


Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσεις μεγάλη έμφαση στον παράγοντα «διατροφή» και να βάλεις στην καθημερινότητα σου τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, όπως η Βιταμίνη C. Αυτά λειτουργούν ως bodyguards για τα κύτταρα του δέρματος και αποτρέπουν την καταστροφή τους, ενώ καταπολεμούν πολλά δερματικά προβλήματα, ανάμεσα στα οποία η ακμή ή τα σημάδια γήρανσης.


Οι καλύτερες τροφές για τέλειο δέρμα:


Λιπαρά ψάρια

Αποτελούν πλούσια πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία μειώνουν τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και τη φλεγμονή στο δέρμα. Η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεις είναι δύο φορές την εβδομάδα.


Γιαούρτι

Θεωρείται ελιξίριο ομορφιάς. Τα καλά του βακτήρια τρέφουν το δέρμα, του χαρίζουν απαλή υφή και λαμπερή όψη, ενώ βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού συμβάλλουν στην προώθηση της κυτταρικής ανανέωσης και στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού. Έχει επίσης, αντιγηραντική δράση.


Βρώμη

Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνει την πίεση του αίματος. Έτσι, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων και της αφυδάτωσης του δέρματος.


Holmes Place | κουτάλια ξύλινα με ξηρούς καρπούς


Ξηροί καρποί

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία χάρη στις αντιοξειδωτικές της ικανότητες, προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία και της παρέχει την ενυδάτωση που χρειάζεται. Επίσης περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες και να λειαίνουν την επιδερμίδα.


Σκόρδο

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την ακμή μια για πάντα.


Σε συνεργασία με την

Ειρήνη Διαμαντακίδου

@th­e_spaghetti_hair

Beauty Editor MarieClaire.Gr


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged τροφές, δέρμα, διατροφή.