Τρεξιμο: Τα Οφελη Του Στην Επιδερμιδα

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged τρέξιμο, επιδερμίδα, οφέλη

Post Workout Glow! Μια φράση που είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τη διαβάζεις-για την ακρίβεια την έχεις διαβάσει πολλές φορές- και κατά πάσα πιθανότητα να έχεις και προσωπική εμπειρία αυτής. Η λάμψη που έχει η επιδερμίδα σου, μετά την εκγύμναση και πιο συγκεκριμένα μετά από ένα 30λεπτο τρέξιμο, δεν είναι τυχαίο γεγονός και σίγουρα δεν είναι μύθος.

Το τρέξιμο είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για καύση θερμίδων. Ένας άνθρωπος 80 κιλών σε μία ώρα τρεξίματος με μέτρια ταχύτητα, μπορεί να κάψει μέχρι και 700 θερμίδες.


Παρόλα αυτά, το τρέξιμο δεν ωφελεί μόνο τη σιλουέτα σου, αλλά και την επιδερμίδα σου. Σε πρόσφατο άρθρο της, στο Allure, η διάσημη δερματολόγος Kanchanapoomi Levin συνέκρινε τις ευεργετικές ιδιότητες μιας θεραπείας spa με αυτές των 5 χιλιομέτρων τρεξίματος και η επιδερμίδα είχε παρόμοια «συμπεριφορά».


Holmes Place | free trial banner


Το τρέξιμο ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η κυκλοφορία αίματος. Που σημαίνει, σωστές δόσεις οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, και της επιδερμίδας. Αυτό με τη σειρά του έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να «σβήνεται» το θαμπό και άτονο χρώμα της. Εν καιρώ, εντάσσοντας το τρέξιμο στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, αναστέλλεις τη διαδικασία της γήρανσης.


Το τρέξιμο, επίσης, μειώνει τη κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους. Μια ορμόνη που σχετίζεται άμεσα με δερματικές παθήσεις, όπως η ατοπική δερματίτιδα και η ψωρίαση. Όσο πιο χαμηλά κρατάς τα επίπεδα του άγχους, τόσο πιο δύσκολα πυροδοντούνται τα συμπτώματα των παραπάνω.


Τι να προσέξεις πριν και μετά το τρέξιμο

Αν χρησιμοποιείς προϊόντα μακιγιάζ στην καθημερινότητα σου, πρέπει να καθαρίζεις καλά το πρόσωπο σου πριν την προπόνηση. Ιδρώτας, σμήγμα και μακιγιάζ συνθέτουν το ιδανικό κοκτέιλ για να φράξουν οι πόροι της επιδερμίδας με κίνδυνο, πολύ σύντομα, να εμφανιστούν μαύρα στίγματα ή σπυράκια.


Τέλος, γυναίκες και άντρες πρέπει να απομακρύνουν το ιδρώτα από το πρόσωπο τους, μετά το τρέξιμο. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό που σε απαλλάσσει από βακτήρια που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας λόγω του ιδρώτα και της σκόνης και μπορεί να ευθύνονται για μολύνσεις ή ακόμα και για την εμφάνιση ακμής.

 

Σε συνεργασία με την

Μαρία Δεληγιαννάκη

Beauty Editor @forma_magazine, @okmagazinegr & @fthis.gr

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged τρέξιμο, επιδερμίδα, οφέλη.