5 ''Υγιεινες'' Τροφες Που Σαμποταρουν Την Απωλεια Βαρους

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged τροφές, υγεία, βάρος

Τι θα έλεγες αν σου αποκαλύπταμε ότι αρκετές από τις υγιεινές επιλογές που περιλαμβάνεις στη διατροφή σου στέκονται εμπόδιο στην προσπάθεια σου να χάσεις τα περιττά κιλά; Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό.

Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά η πραγματική πρόκληση είναι να γνωρίζεις ποια τροφή είναι πραγματικά καλή και ποια όχι, ειδικά όταν πρόκειται για ορισμένα τρόφιμα που έχουν αυτό το "φωτοστέφανο υγείας", αλλά στην πραγματικότητα μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες.


Έτσι, εάν ξυπνάς και σκέφτεσαι ότι το acai bowl σου πρέπει να έχει φρούτα και superfoods όπως αβοκάντο, βούτυρο αμυγδάλου και flakes καρύδας, τροφές που φαινομενικά θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος, ίσως να πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα.


Πάμε να δούμε μαζί τις 5 πιο συνηθισμένες διατροφικές επιλογές που μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθεια σου.

 

1.    Αcai Bowl

Τα Acai bowls αν και έχουν φρέσκα φρούτα, μπορεί να κρύβουν 500-800 θερμίδες, μαζί με λίγη ζάχαρη, ανάλογα με τα extras που θα προσθέσεις.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις διατροφικές πληροφορίες αν τα αγοράζεις έτοιμα από ένα κατάστημα και επειδή σε αυτή την περίπτωση η ποσότητα μετράει, προτίμησε να καταναλώνεις μικρές μερίδες.

 

2.    Σούσι

Ξέρουμε ότι μπορεί να εκπλήσσεσαι, αλλά το σούσι δεν είναι πάντα υγιεινό. Υπάρχουν επιλογές που κρύβουν extra θερμίδες που δεν τις θέλεις. Την επόμενη φορά που θα πας για σούσι, δώσε βάση στον κατάλογο και απόφυγε οτιδήποτε φέρει την ένδειξη «πικάντικο» ή «τραγανό» ή περιέχει σάλτσες. Για παράδειγμα, ο πικάντικος τόνος έχει περίπου 100 θερμίδες περισσότερες από έναν συνηθισμένο τόνο, χωρίς το dressing. Το Tempura και οι γλυκές σάλτσες ή αυτές με βάση τη μαγιονέζα, προσθέτουν επίσης πολλές θερμίδες σε αυτό που κανονικά θα ήταν ένα άπαχο και πλούσιο σε πρωτεΐνες γεύμα.

 

3.    Ψωμί χωρίς γλουτένη

Το ψωμί χωρίς γλουτένη θεωρείται πιο υγιεινό από το ψωμί σιταριού, ειδικά για όσους πιστεύουν ότι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, το ψωμί χωρίς γλουτένη είναι συχνά πλουσιότερο σε θερμίδες και φτωχότερο σε φυτικές ίνες, ενώ οι κόκκοι χωρίς γλουτένη υποβάλλονται σε επεξεργασία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν κάποια σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Β.

 

4.    Μπάρες ενέργειας

Εάν οι μπάρες ενέργειας είναι στο καθημερινό σου πρόγραμμα, ίσως να πρέπει να επαναξιολογήσεις αυτήν τη διατροφική σου επιλογή. Θα συμφωνήσουμε ότι μας βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση, ειδικά αν είμαστε «on the go», όμως ορισμένες μπάρες "ενέργειας" περιέχουν αρκετές extra θερμίδες που δεν χρειάζεσαι. Πριν επιλέξεις energy bars, διάβασε την ετικέτα συστατικών και πρόσεξε πόσες θερμίδες περιέχει. Αν έχει πάνω από 250 θερμίδες, τότε καλύτερα να την αφήσεις στο ράφι.

 

5.    Λάδι καρύδας

Το αγαπημένο λάδι καρύδας δεν είναι και τόσο «αθώο» όσο φαίνεται. Newsflash: το λάδι καρύδας έχει περίπου 120 θερμίδες, ανά κουταλιά της σούπας! Πολλές συνταγές Keto και Paleo έχουν ως βασικό συστατικό τους το λάδι καρύδας, το οποίο μπορεί εύκολα να σε βγάλει εκτός προγράμματος αν το καταναλώνεις συχνά και σε μεγάλες δόσεις.


Μαρία Κωφίδου 

Fitness Blogger FitGirls 


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged τροφές, υγεία, βάρος.