Σουπερ Προγραμμα Με Ασκησεις Για Γλουτους Και Ποδια

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged πόδια, ασκήσεις, γλουτοί

Ονειρεύεσαι δυνατά πόδια και σφιχτούς γλουτούς; Ενεργοποίησε τώρα το κάτω μέρος του σώματος σου! Αν δεν είσαι αθλητικός τύπος, δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός. Όταν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Άλλωστε, δεν είναι απαραίτητο να είσαι κάθε μέρα στο γυμναστήριο, ούτε να σηκώνεις βάρη. Μπορείς απλώς, να αφιερώνεις έστω μισή ώρα για να ενδυναμώσεις το σώμα σου.

Τις ασκήσεις ποδιών και γλουτών δεν τις κάνουμε μόνο για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα (που έτσι και αλλιώς το θέλουμε), αλλά είναι πολύ σημαντικές, προκειμένου να διατηρούμε δυνατούς τους μύες μας και να αποφεύγεται κάθε είδους τραυματισμοί. Η αδράνεια προκαλεί προβλήματα στα άκρα, γι αυτό παραμένουμε ενεργοί και φροντίζουμε το σώμα μας.


Αν έχεις ετοιμαστεί να ολοκληρώσεις έναν κύκλο ασκήσεων, ξεκίνα με μερικές αερόβιες ασκήσεις για να προετοιμάσεις το σώμα σου. 10 λεπτά αερόβιου προγράμματος αρκούν για ζέσταμα. Μπορείς να συνεχίσεις με μερικές δυναμικές διατάσεις και αμέσως μετά να μπεις στο πρόγραμμα που θα δυναμώσει τους μύες των ποδιών σου.


Μην ξεχνάς πως σε κάθε άσκηση που κάνεις είναι σημαντικό να σφίγγεις την κοιλιά σου κατά τη διάρκεια της κίνησης. Εξίσου σημαντικές, οι εισπνοές και εκπνοές.


Δοκίμασε 5 δυνατές ασκήσεις (κάνε 4 σετ των 20 επαναλήψεων):


1.    Κάθισμα

Το κλασικό κάθισμα μπορείς να το προσθέσεις σε κάθε σου πρόγραμμα. Θα γυμνάσεις κυρίως τους τετρακέφαλους. Συγχρόνως όμως, γυμνάζονται όλοι οι μύες των ποδιών, όπως οι γλουτοί, οι δικέφαλοι και οι γάμπες.



Holmes Place | γυναίκα κάνει καθίσματα


2.    Κάθισμα με άλμα

Το κάθισμα με άλμα είναι μια δύσκολη άσκηση. Όσο πιο χαμηλά κατεβάσεις το σώμα σου, τόσο ανεβάζεις τον βαθμό δυσκολίας. Θα δυναμώσεις τα πόδια σου και θα αυξήσεις την καύση λίπους


3.    Πλάγιες προβολές

Προσπάθησε να κρατάς τον κορμό σου ίσιο. Να ακουμπούν και τα δυο πόδια στο έδαφος.


Holmes Place | free trial banner


4.    Άρσεις ισχίου

Στοχεύει στους γλουτούς και στους οπίσθιους μηριαίους. Μην ξεχνάς να πιέζεις τις φτέρνες - όχι τα δάχτυλα- στο έδαφος. Σφίξε τους γλουτούς για να σηκωθείς.


5.    Donkey kicks (οπίσθια κλωτσιά)

Σφίξε τους γλουτούς και πίεσε προς τα πάνω. Είναι από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για σφιχτούς γλουτούς.


Σε συνεργασία με την

Εβελίνα Νύκτα

Personal Trainer/ Fitness Editor

www.being.gr

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged πόδια, ασκήσεις, γλουτοί.