Functional Training: Ολα Οσα Πρεπει Να Γνωριζεις

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged προπόνηση, άσκηση, functional

Το Functional Training είναι το νέο είδος προπόνησης που έχει μπει για τα καλά στη ζωή των αθλούμενων. Συνδυάζει αερόβια άσκηση και ενδυνάμωση, έχοντας άμεσα αποτελέσματα. Γι’ αυτό έχει κερδίσει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, ενώ άτομα που δεν είχαν κάποια σχέση με τον αθλητισμό, ξεκίνησαν με αυτό τον τύπο άσκησης.

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ξεκινώντας, χρησιμοποιείς κατά βάση το βάρος του σώματος. Το σώμα σου συνηθίζει στην ολοκληρωτική χρήση του, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόοδος ταυτόχρονα σε όλους τους μύες. Συνδυαστικά, οι ιμάντες TRX θα σου ανοίξουν τον δρόμο για καινούριες, πιο fun ασκήσεις.


Σταδιακά, όταν το σώμα σου συνηθίσει, μπορείς να προσθέσεις κιλά, με τη χρήση αλτήρων, δίσκων, σάκων και kettlebells. Προτίμησε ελαφρύτερα στην αρχή και στην συνέχεια αύξησε τα κιλά. Η ενδυνάμωση αυξάνεται, όσο ανεβάζεις ένταση. Όταν στην προπόνηση εκτελούνται συνδυαστικές και υψηλής έντασης ασκήσεις, χρησιμοποιείς, εκτός από τα παραπάνω, και άλλα πολλά διαφορετικά όργανα εκγύμνασης ασταθούς πεδίου όπως, σχοινί αναρρίχησης, λάστιχα, medicine balls και εξοπλισμό Bosu training.


Holmes Place | γυναίκα προπονείται με βάρη


Με την επιλογή από μια ποικιλία λειτουργικών ασκήσεων ισορροπίας, μπορείς να επιτύχεις τη συντριπτική πλειοψηφία των στόχων υγείας και φυσικής κατάστασης, όπως: βελτίωση της ευκινησίας και των αντανακλαστικών, της σταθεροποίησης, της ταχύτητας και της δύναμης αντίδρασης, όπου το σώμα έχει τη δυνατότητα να αντισταθμίσει τις αλλαγές στο κέντρο βάρους για να μπορεί να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.


Holmes Place | χαρούμενη γυναίκα στην προπόνηση


Επίσης υπάρχει σημαντικότατη βελτίωση στο εύρος κίνησης, τη μυϊκή αντοχή, τη βελτίωση της καρδιοαγγειακής λειτουργίας και την ιδιοδεκτικότητα.


Επιπλέον προσφέρει μεταβολική αλλαγή στον οργανισμό, η οποία βοηθάει στην απώλεια λίπους, έντονη καρδιαγγειακή προπόνηση, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση των αερόβιων και αναερόβιων ενεργειακών συστημάτων και την πρόληψη από τραυματισμούς.


Εσύ ακόμα να ξεκινήσεις;

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged προπόνηση, άσκηση, functional.