Πιασιμο Μετα Απο Ασκηση; Να Οι Σωστες Διατασεις Για Καθε Σημειο

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged διατάσεις, άσκηση, προπόνηση

Το «πιάσιμο» σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου μετά από επαναλαμβανόμενη και επίπονη άσκηση είναι φυσικό επακόλουθο.

Είναι απαραίτητο λοιπόν, όταν αυτό συμβαίνει, να κάνεις μία σειρά από διατάσεις που θα «ανακουφίσουν» τους μύες σου και θα σου επιτρέψουν να γυμναστείς αποδοτικότερα την επόμενη φορά.

 

Οι Trainers των Holmes Place έχουν εντοπίσει τα σημεία που «πιάνεσαι» συχνότερα και σου προτείνουν τις κατάλληλες διατάσεις με τη χρήση ενός Roller.


Ισχία

Οι μύες γύρω από την άρθρωση των ισχίων, δηλαδή οι καμπτήρες των ισχίων, σε βοηθούν να σηκώσεις το γόνατο ψηλά όπως τρέχεις. Μπορεί να πάθουν φλεγμονή με αποτέλεσμα μια αίσθηση σφιξίματος ή και οξύ πόνο σε κάθε βήμα.

Ξάπλωσε μπρούμυτα στο έδαφος, με τους μηρούς σου επάνω στο Roller, στο ύψος πάνω από το γόνατο. Ο κορμός σου στηρίζεται στους πήχεις σου. Κύλησε το σώμα προς τα πίσω μέχρι το Roller να φτάσει στην κορυφή των μηρών. Κύλησε πίσω στην αρχική θέση. Συνέχισε για 60''.


Απόλαυσε όλα τα οφέλη της άσκησης στα Holmes Place Clubs. Δοκίμασε τις εγκαταστάσεις & υπηρεσίες μας ΔΩΡΕΑΝ για 3 συνεχόμενες ημέρες και ζήσε την απόλυτη fitness & wellness εμπειρία!

Holmes Place | free trial banner


Δικέφαλοι ποδιών

Καθώς το πέλμα σου πατάει στο έδαφος, οι δικέφαλοί σου συσπώνται για να εξισορροπήσουν τη μπροστινή κίνηση του σώματός σου.

Κάθισε στο έδαφος, με το πίσω μέρος του δεξιού γονάτου επάνω στο Roller και τις παλάμες να πατάνε δίπλα στα ισχία. Σταύρωσε τον αριστερό αστράγαλο πάνω από τον δεξί και γείρε λίγο τον κορμό σου πίσω. Κύλησε το σώμα εμπρός, ώσπου το Roller να φτάσει στους γλουτούς. Κύλησε πίσω στην αρχική θέση. Συνέχισε για 60''. Άλλαξε πλευρά και επανάλαβε.


Γάμπες

Η επιτάχυνση κάθε δρασκελιάς προκαλεί μικροσκοπικές ρωγμές και διατάσεις στις μυϊκές ίνες στην περιοχή της γάμπας. 

Κάθισε στο έδαφος με τα πόδια τεντωμένα, τον δεξί αστράγαλο επάνω στο Roller και τις παλάμες να πατάνε δίπλα στα ισχία. Σταύρωσε τον αριστερό αστράγαλο πάνω από τον δεξί και γείρε τον κορμό σου λίγο πίσω. Κύλησε το σώμα εμπρός μέχρι το Roller να φτάσει στο πίσω μέρος του δεξιού γονάτου. Κύλησε πίσω στην αρχική θέση. Συνέχισε για 60''. Άλλαξε πλευρά και επανάλαβε.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged διατάσεις, άσκηση, προπόνηση.