4 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Δημοσιεύθηκε στο Fitness

Από την κολύμβηση έως την κυκλική προπόνηση, αυτές οι 4 ασκήσεις μπορούν πραγματικά να σώσουν τη ζωή σας!

Η άσκηση σας βοηθάει να ζήσετε περισσότερο: αυτό είναι γεγονός. Μειώνει στο μισό τον κίνδυνο καρκίνου, μειώνει τις πιθανότητες καρδιακής νόσου, εμφραγμάτων, διαβήτη τύπου 2, καθώς και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου έως και 30%. Η καλή φυσική κατάσταση κρατάει το μυαλό σας σε εγρήγορση, χαρούμενο, χωρίς άγχος, μειώνει τις πιθανότητες κατάθλιψης, άνοιας και νόσου Alzheimer, καθώς πλημμυρίζει το σώμα σας με ενδορφίνες ευεξίας.

Αλλά οι τακτικές προπονήσεις σάς προσφέρουν κάτι περισσότερο από το να σας κρατούν υγιείς: μπορούν να σας βγάλουν από δύσκολες καταστάσεις. Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες προπονήσεις που μπορεί απλά να σώσουν μια μέρα τη ζωή σας:

Τρέξιμο

inside 1 , exe save your life

Την επόμενη φορά που θα φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια, σκεφτείτε αυτό. Εκτός του ότι το τρέξιμο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, εμφραγμάτων και ορισμένων τύπων καρκίνου, μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε από δύσκολες καταστάσεις όπου το να το βάλετε στα πόδια είναι η μόνη επιλογή ή απλά πρέπει να τρέξετε πολύ γρήγορα για να σώσετε κάποιον άλλον. Ξεκινήστε αργά: μόλις 15 λεπτά την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα αν είστε αρχάριοι είναι αρκετά για να μπορέσετε να τρέξετε σύντομα περισσότερο και γρηγορότερα. Όσο απασχολημένοι και αν είστε, μερικά λεπτά την ημέρα δεν είναι τίποτα μπροστά στα εκπληκτικά οφέλη που κερδίζετε.

Κολύμβηση

inside 2 exe save your life

Τα οφέλη της κολύμβησης είναι αναρίθμητα. Βελτιωμένη κυκλοφορία, ενδυναμωμένοι μύες, καλύτερος ύπνος: αυτή η χαμηλής καταπόνησης και υψηλής ενέργειας προπόνηση είναι υπέροχη για σώμα και πνεύμα. Αλλά δεν είναι απλά μια έξυπνη δραστηριότητα χάρη στα οφέλη της προπόνησης: είναι μια δεξιότητα που σώζει ζωές. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, περίπου 10 άνθρωποι πεθαίνουν από πνιγμό κάθε μέρα. Οι άνθρωποι δεν είναι κολυμβητές από τη φύση τους, αλλά μπορούν να τα καταφέρουν στο νερό χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Από την πεταλούδα έως το ελεύθερο και από το πρόσθιο έως το ύπτιο, κάθε στυλ κολύμβησης έχει τα δικά του πλεονεκτήματα: και όλα, μπορεί κάποια μέρα να σας σώσουν τη ζωή.

Πολεμικές τέχνες και πυγμαχία

inside 3  exe save your life

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της αυτοάμυνας! Οι πολεμικές τέχνες και η πυγμαχία θα βελτιώσουν την αντοχή, τα αντανακλαστικά, τη δύναμη, την ισορροπία και τη συγκέντρωσή σας, αλλά μπορούν και να σώσουν τη ζωή σας αν δεχτείτε κάποια στιγμή σωματική επίθεση. Εξοπλιστείτε με τις απαραίτητες δεξιότητες αυτοάμυνας, παρακολουθώντας ένα μάθημα πολεμικών τεχνών ή πυγμαχίας: μάθετε τα πάντα από το πώς να ρίχνετε μπουνιά έως τα πιο αδύνατα σημεία που πρέπει να στοχεύετε. Ανεξάρτητα από τη δύναμη, το σωματότυπο ή τον όγκο σας, αν γνωρίζετε πώς να δραπετεύετε από συνήθεις λαβές, επιθέσεις και ακινητοποιήσεις, θα έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεφύγετε χωρίς βλάβες από μια βίαιη κατάσταση.

Κυκλική προπόνηση

inside 4  exe save your life

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συντηρήσετε το σώμα σας είναι να παρακολουθήσετε ένα μάθημα κυκλικής προπόνησης ή να δημιουργήσετε μια κυκλική προπόνηση στο γυμναστήριο. Όχι μόνο είναι το τέλειο αντίδοτο κατά της ανίας για αυτούς που χάνουν το ενδιαφέρον τους για την άσκηση εύκολα, αλλά και ιδανικό για την ανάπτυξη αντοχής και δύναμης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή ζωή. Οι ασκήσεις με βάρη όπως sit up, pushup και squat προπονούν και αναπτύσσουν τους μύες σας για μείωση του κινδύνου τραυματισμού, ενώ κάνουν τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως την άρση κιβωτίων και τα καθίσματα για το μάζεμα αντικειμένων ευκολότερες. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να αποφύγετε επώδυνες πτώσεις, καθώς βελτιώνουν την ισορροπία και την ευλυγισία.


Ακόμη και αν δεν αντιμετωπίζετε καταστάσεις ζωής ή θανάτου, η άσκηση μπορεί σίγουρα να βελτιώσει τη ζωή σας. Ένας δραστήριος τρόπος ζωής μπορεί πραγματικά να είναι ένα υπέροχο πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι θα νιώθετε κάθε ημέρα καλύτερα από τη χθεσινή. Με την ειδική επετειακή προσφορά μας, να είστε σίγουροι ότι θα έχετε το τέλειο κίνητρο που θα σας εμπνεύσει! Δείτε πώς μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν ΕΔΩ!


Δημοσιεύθηκε στο Fitness