5 Τροποι Για Να Καταπολεμησεις Το Αγχος Των Ημερων

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged άγχος, tips, ψυχολογία

Οι μέρες που διανύουμε δεν είναι εύκολες για κανέναν μας. Η ψυχολογία μας μοιάζει με τρενάκι σε Luna Park και η καθημερινότητα μας, έχει αλλάξει για ακόμη μια φορά.

Ακόμη κι αν γνωρίζουμε το γιατί, το άγχος είναι ένα συναίσθημα που δυστυχώς συνοδεύει την καθημερινότητα μας. Πάμε να το καταπολεμήσουμε και να ζήσουμε αυτή την περίοδο δημιουργικά και θετικά, όπως μας αξίζει!

 

Άλλαξε Mindset

Μη σκέφτεσαι "Είμαι κολλημένος μέσα", αλλά ότι "Μπορώ επιτέλους να επικεντρωθώ στο σπίτι μου και στον εαυτό μου". Δες το σαν μια ευκαιρία να εστιάσεις ξανά την προσοχή σου από το έξω προς το έσω. Αλλάζοντας την οπτική σου, δε θα αισθάνεσαι παγιδευμένος ή κολλημένος, αλλά ότι έχεις μια καλή ευκαιρία να επιβραδύνεις και να εστιάσεις στον εαυτό σου.

 

Διατήρησε όσο πιο πιστά μπορείς τη ρουτίνα σου

Τι σημαίνει αυτό; Να σηκώνεσαι από το κρεβάτι την ίδια ώρα που σηκωνόσουν όταν πήγαινες γραφείο, να παραμείνεις συνεπής στην προσωπική σου φροντίδα, να εργάζεσαι από το σπίτι τηρώντας το ωράριο γραφείου και χωρίς περισπασμούς. Ναι, είναι πολύ ελκυστικό σαν σκέψη να παραμείνεις με τις πυζάμες και να βλέπεις αγαπημένες σειρές όλη μέρα, αλλά μπορείς να το κάνεις το Σαββατοκύριακο!

 

Γυμνάσου

Ναι, γυμνάσου. Η δικαιολογία ότι «πώς να γυμναστώ στο σπίτι αφού δεν έχω χώρο – δεν έχω εξοπλισμό – δεν έχω trainer» δεν υπάρχει. Αρκεί να έχεις Internet και όλα γίνονται. Πλέον μπορείς να παρακολουθήσεις online μαθήματα (Insta Live) και workout fitness videos, δωρεάν. Η γυμναστική, όποιο είδος κι αν επιλέξεις να κάνεις – έχει τεράστιο όφελος στην ψυχολογία σου, ειδικά αυτή την περίοδο που όλοι μας νιώθουμε ιδιαίτερα πιεσμένοι.


Διάβασε

Τώρα που έχεις χρόνο, είναι η στιγμή να ξεκινήσεις τo διάβασμα, το οποίο θα σε βοηθήσει και στην ψυχολογία σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάγνωση βιβλίων πριν τον ύπνο, αποτελεί μια δραστηριότητα που μας χαλαρώνει και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας στρεσάρει.


Holmes Place | γυναίκα διαβάζει βιβλίο στον καναπέ


Κοινωνικοποιήσου

Ακούγεται οξύμωρο, αλλά δεν είναι, αν σκεφτείς πόσες πλατφόρμες επικοινωνίας έχεις στη διάθεση σου και δεν τις χρησιμοποιείς. Η οπτική επαφή με φίλους, συνεργάτες και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, θα μειώσει την αίσθηση της απομόνωσης, άρα και του άγχους. Προτίμησε τις τηλεδιασκέψεις από το τηλέφωνο, τις βιντεοκλήσεις από τα μηνύματα, κανόνισε να πιείς καφέ με την κολλητή σου το πρωί πριν τη δουλειά. Θα δεις ότι η διάθεση σου θα βελτιωθεί σημαντικά.


Σε συνεργασία με την

Μαρία Κωφίδου 

Fitness Blogger FitGirls 

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged άγχος, tips, ψυχολογία.