5 Tips Για Να Ενεργοποιησεις Το Μεταβολισμο Σου Και Να Καις Περισσοτερες Θερμιδες Μεσα Στην Ημερα

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged θερμίδες, μεταβολισμός, διατροφή

Οι μεταβολικοί ρυθμοί του οργανισμού μας, πολλές φορές, χρειάζονται ενίσχυση.

Μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σου θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό και θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.


Κατανάλωσε περισσότερο τσάι.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Research in Medical Sciences, έδειξε ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έπιναν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά, έχασαν περισσότερο βάρος και μείωσαν την αρτηριακή πίεση περισσότερο από όσους δεν έπιναν τσάι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού αυξάνουν το μεταβολισμό.


Holmes Place | γυναίκα πίνει τσάι

 

Μην τρως βράδυ το κύριο γεύμα σου.

Πρόσφατο δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικό PLOS One, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες τους στο δείπνο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, συγκριτικά με όσους γευμάτιζαν νωρίτερα.

 

Διαλειμματική προπόνηση, η ευεργετική!

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καρδιοαναπνευστική διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται συγκριτικά με τις κλασικές ασκήσεις με βάρη.

 

Μην επικεντρώνεσαι μόνο στη μυϊκή μάζα.

Μελέτη Καναδών επιστημόνων έφερε στο φως ότι όσοι είχαν περισσότερη οστεοκαλσίνη, πρωτεΐνη που παράγεται από τους οστεοβλάστες και αποτελεί τμήμα του δικτύου του οστού, είχαν μεγαλύτερη ικανότητα να μεταβολίζουν τη ζάχαρη και το λίπος. Ένταξε στη διατροφή σου, τροφές που μπορούν να αυξήσουν τη συγκεκριμένη ορμόνη, όπως είναι το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, ο σολομός και το ελαιόλαδο.

 

Κοιμήσου καλά.

Η έλλειψη ύπνου εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Προσπαθήστε οι ώρες ανάπαυσης να φτάνουν τις οχτώ.


 

Σε συνεργασία με την

Μαρία Δεληγιαννάκη

Beauty Editor

@maria_deligiannaki, @ipopgr, @okmagazine.gr


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged θερμίδες, μεταβολισμός, διατροφή.