HOLMES PLACE CAFÉ RECIPE: CHOCO PROTEIN BROWNIE

Posted in Blog, Nutrition and tagged συνταγή, υγιεινή διατροφή

Where chocolate meets goodness! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για λαχταριστό Choco Brownie πλούσιο σε πρωτεΐνη, το τέλειο σνακ, που συνδυάζει υγιεινή διατροφή και θρεπτικότητα ή απλώς ελάτε να το απολαύσετε στα Holmes Place Café!*

Υλικά (για 6 μερίδες): 

·      6 αβγά

·      6 μπανάνες 

·      1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder 

·      50 gr κακάο 

·      100 gr πρωτεΐνη 

·      1 πρέζα αλάτι 

·      10 φράουλες 

·      150 gr σταγόνες κουβερτούρα υγείας 


Εκτέλεση: 

Αναμιγνύουμε σε μίξερ τα αβγά μαζί με τις μπανάνες, το baking powder, το κακάο, την πρωτεΐνη και το αλάτι. Σε ένα ταψί διαστάσεων 25x30 cm τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε 100 gr κουβερτούρα από πάνω. Ψήνουμε στους 180oC για 13-14'. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 6 μερίδες. Στολίζουμε με τις φράουλες. Λιώνουμε τα υπόλοιπα 50 gr κουβερτούρα και περιχύνουμε επάνω στα brownies.


Our Healthy Food Facts!

·      Η μπανάνα είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6μαγνησίου, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών. Άλλα θρεπτικά συστατικά της μπανάνας είναι φολικό οξύ, χαλκός, φώσφορος, σελήνιο, χολίνη και βήτα καροτίνη. Είναι βασική διατροφική πηγή καλίου, ένα μέταλλο που ρυθμίζει την κατανομή των υγρών στο σώμα, επηρεάζοντας άμεσα την αρτηριακή μας πίεση.

 

·      Τα αβγά είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, δηλαδή υψηλής θρεπτική αξίας πρωτείνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ έχουν ελάχιστα λιπαρά.       


Καλή Απόλαυση!

*Διαθέσιμο στο menu Φεβρουαρίου των Holmes Place Café

Posted in Blog, Nutrition and tagged συνταγή, υγιεινή διατροφή.