Μαυρη Σοκολατα: Ποια ειναι τα οφελη της;

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged μαύρη σοκολάτα, διατροφή, υγιεινή διατροφή, nutrition coaching, διατροφολόγος

Μήπως είσαι από εκείνους που σνομπάρουν τη μαύρη σοκολάτα; Περνάς από το ράφι με τις μαύρες σοκολάτες στο σουπερμάρκετ και τις αγνοείς; Οι Nutrition Coaches των Holmes Place έχουν άλλη γνώμη και σίγουρα θα αλλάξεις και εσύ άποψη μόλις ενημερωθείς για τα οφέλη αυτού του είδους σοκολάτας.


·        Είναι πολύ θρεπτική.

Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί μια πολύ θρεπτική τροφή, πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τις σοκολάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, χωρίς πολλά πρόσθετα σάκχαρα. Επιπλέον, έχει άφθονο κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

 

·        Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη, τις γνωστικές δεξιότητες και τη διάθεση. Η κατανάλωση του κακάο που είναι υψηλό σε φλαβανόλη, μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Επιπλέον, το κακάο περιέχει διεγερτικές ουσίες, όπως η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη, που μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου βραχυπρόθεσμα. 

 

Για εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές & προγράμματα διατροφής, επικοινώνησε με τους Nutrition Coaches μας.



·        Αποτρέπει τις φλεγμονές.

Η μαύρη σοκολάτα διαθέτει μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών, τα οποία έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.  Συγκεκριμένα, έχει πολύ περισσότερα από άλλα τρόφιμα. Οι φλαβανόλες βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και διατηρούν υγιή τα κύτταρα που επενδύουν τις αρτηρίες. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις φλεγμονές και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σου.

 

·        Προστατεύει την καρδιά.

Το κακάο είναι πλούσιο σε φλαβανόλες, φυτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη ροή του αίματος, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και κατά συνέπεια στην προστασία της καρδιάς. 

 

Υπάρχουν τόσες πολλά εκπληκτικά οφέλη της μαύρης σοκολάτας που σίγουρα μπορείς να την απολαύσεις χωρίς ενοχές και ταυτόχρονα να βελτιώσεις την υγεία σου. Με μέτρο πάντα, μην το παρακάνεις. Σίγουρα όμως είναι μια πολύ καλή επιλογή για τις μικρές, καθημερινές σου λιγούρες.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged μαύρη σοκολάτα, διατροφή, υγιεινή διατροφή, nutrition coaching, διατροφολόγος.