Πρωτεϊνη: Οι top πηγες πρωτεινης εκτος του κρεατος

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged πρωτεΐνη, κρέας, αυγά, σπανάκι

Πόσα γνωρίζεις για την πρωτεΐνη και τις σημαντικότερες πηγές πρόσληψης της; Εάν θέλεις να αποφύγεις το κρέας, δες παρακάτω κάποιες εξαιρετικές εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και μερικές επιπλέον συμβουλές αναφορικά με τη συνιστώμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεις ημερησίως.

Οι πρωτεΐνες είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελούν ένα από τα πιο βασικά και πολύτιμα συστατικά για τη ρύθμιση του μεταβολισμού. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την πρόσληψη πρωτεΐνης κυρίως με την κατανάλωση (κόκκινου) κρέατος. Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να μάθεις ποιες άλλες τροφές αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ώστε να τις εντάξεις στη διατροφή σου, με σκοπό να περιορίσεις ή και να αντικαταστήσεις την υπερβολική πρόσληψη κρέατος.


Holmes Place | Τοπ πηγές πρωτείνης εκτός του κρέατοςΣυνεπώς, οι επιλογές που έχεις δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε μία (το κρέας). Όμως, είναι καλό να λάβεις υπόψη σου ότι η ποσότητα πρωτεΐνης που λαμβάνεις δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0, 8-1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως: η ηλικία, το φύλο και η σωματική δραστηριότητα.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged πρωτεΐνη, κρέας, αυγά, σπανάκι.