Ειναι δυνατο να εχετε αψογη φυσικη κατασταση με μια διατροφη vegan;

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged Vegan, Fitness, διατροφή , υγεία

Μπορεί να συνδυαστεί το fitness με τη διατροφή vegan; Εδώ θα βρείτε στοιχεία για χορτοφαγική διατροφή γεμάτη ενέργεια!

Το concept του vegan, που σημαίνει αποχή από όλα τα ζωικά παραπροϊόντα όπως αυγά, αγελαδινό γάλα και μέλι μπορεί να είναι για πολλούς τρομακτικό. Αλλά μια διατροφή χωρίς ζωική πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσουν οι αρτηρίες σας και να αποφευχθεί μια φλεγμονή του πεπτικού συστήματος που προκαλείται από το ουρικό οξύ. Οι φυτικές πρωτεΐνες δεν έχουν παρόμοια επίπτωση: η διάσπασή τους είναι ευκολότερη και το παχύ έντερο μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά πιο αποτελεσματικά. Το αποτέλεσμα; Περισσότερη ενέργεια και λιγότερο φούσκωμα.

 

Αλλά μια διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά βοηθάει στην απόδοσή σας στο γυμναστήριο; Μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε σε φόρμα; Υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μυών; Αυτά είναι συχνά αμφιλεγόμενα ζητήματα στον κόσμο του fitness, αλλά και των vegan. Ωστόσο, είναι δυνατό να υποστηρίξετε ένα πρόγραμμα προπόνησης με διατροφή vegan: μεταξύ των followers είναι η θεά του τένις Serena Williams και ο σούπερ μαραθωνοδρόμος Scott Jurek. Όπως πάντα, όλα έχουν να κάνουν με τη γνώση και τη σωστή εφαρμογή. Τα παρακάτω, θα σας βοηθήσουν:

 Holmes Place | Vegan διατροφή και φυσική κατάσταση

Η δύναμη στις φυτικές τροφές

 Το πρώτο βήμα είναι να διασφαλιστεί ότι το σώμα σας παίρνει αυτό που χρειάζεται. Μπορεί να απέχετε από κάποιες διατροφικές ομάδες, αλλά μπορείτε να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για το σώμα σας. Το πιο σημαντικό για τους vegan είναι η B12, που μπορεί να ληφθεί και σε συμπλήρωμα διατροφής.

 

Καθίστε στον ήλιο και απολαύστε φυτικό γάλα ενισχυμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D για να αποφύγετε την ανεπάρκεια που μπορεί να επέλθει λόγω της αποχής από το αγελαδινό γάλα. Θα ενισχύσετε τον ψευδάργυρο και τον σίδηρό σας αν καταναλώνετε τροφές όπως κινόα, φακές, κάσιους, σπόρους ηλίανθου και tofu, ενώ η πρωτεΐνη είναι άφθονη σε φασόλια, αρακά, γάλα σόγιας, αμύγδαλα, σπόρους chia, σπόρους κάνναβης και φιστίκια. Οι πηγές φυτικής πρωτεΐνης που είναι πλούσιες σε φυτοθρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και βιταμίνες στοχεύουν σε 1,4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.


Holmes Place | Vegan διατροφή και φυσική κατάσταση

 

Κάντε την έρευνά σας

 Λόγω προηγούμενης έρευνας που συσχετίζει τη σόγια με ασθένειες όπως καρκίνο του στήθους λόγω του ότι έχει ιδιότητες που προσομοιάζουν με αυτές των οιστρογόνων, πολλοί ήταν αυτοί που την απέκλεισαν εμπορικά, από φόβο. Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η σόγια είναι απόλυτα ασφαλής και μπορεί να είναι ακόμη και ωφέλιμη για την πρόληψη πολλών ασθενειών. Εφόσον η σόγια έχει ένα πανίσχυρο πρωτεϊνικό προφίλ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη vegan τροφή, είναι σημαντικό να ενισχύσετε την πρόσληψη για ενέργεια, διασφαλίζοντας ανεβασμένη διάθεση και βελτιωμένες προπονήσεις.


Holmes Place | Vegan διατροφή και φυσική κατάσταση

 

Μια διατροφή χωρίς την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, έχει ποικιλία και συνήθως είναι δημιουργική. Οι περισσότεροι vegans απολαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα τροφών με λαχανικά, φιστίκια, σπόρους, λαχανικά, φρούτα, ζυμωμένες τροφές και δημητριακά ολικής άλεσης, όλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Πολλά από τα πλούσια σε ίνες λαχανικά και φρούτα βοηθούν τους vegan να νιώσουν πιο πλήρεις, αφού καταστέλλουν την όρεξη και ενισχύουν τα οφέλη του γυμναστηρίου. Αυτό όμως δεν είναι μια δικαιολογία για να καταναλώνετε μη υγιείς vegan τροφές: οι κατεργασμένες τροφές είναι κατεργασμένες τροφές ανεξάρτητα του αν είναι κρέας ή γαλακτοκομικά.

 

Η φιλοσοφία μας δεν ξεκινάει και δεν τελειώνει με την άσκηση. Το μυστικό για την ευτυχία και την υγεία είναι ένα πλήρες wellness lifestyle, που να περιλαμβάνει τη διατροφή και την ευεξία. Εξισορροπήστε την ενέργεια που χρειάζεστε για την εργασία, τις προπονήσεις, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογένεια με εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα, συμβουλές vegan και συνεχή υποστήριξη από τους Διατροφολόγους των Holmes Place.

 

 

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged Vegan, Fitness, διατροφή , υγεία.