Διατροφη Στη Δουλεια: Πως Επηρεαζει Η Εργασια Τη Διατροφη Μας

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged εργασία, διατροφή, συμβουλές

Η εργασιακή καθημερινότητα και ο ατελείωτος χρόνος που περνάς στο γραφείο, συνήθως «επιβάλλουν» έναν συγκεκριμένο τρόπο διατροφής. Φόρτος εργασίας, άγχος και κούραση, δυσκολεύουν πολύ την προσπάθειά σου να διατηρήσεις μία διατροφική ισορροπία και σε ωθούν σε ανθυγιεινές διατροφικές συμπεριφορές. Κυρίως, «ξεχνάς» το δεκατιανό κολατσιό σου ή ακόμη τρως πολύ αργά μεσημεριανό φαγητό, συνήθειες εντελώς αντίθετες με αυτές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το σώμα που θέλεις.

Η έλλειψη χρόνου και η ψυχική ένταση, καθιστούν δύσκολη την οργάνωση των γευμάτων, με αποτέλεσμα η «διατροφή του γραφείου» να χαρακτηρίζεται κυρίως από κατανάλωση γρήγορου-πρόχειρου φαγητού. Άμεση συνέπεια είναι να φορτώνεις τον οργανισμό σου με περιττές θερμίδες. Παράλληλα, τα εκτός ωραρίου ή καθόλου γεύματα στη δουλειά, επιφέρουν μειωμένη απόδοση στον χώρο εργασίας, ενώ σε αναγκάζουν να καταναλώνεις περισσότερο φαγητό κατά τις ώρες που βρίσκεσαι στο σπίτι. Κι αυτό γιατί καθώς επιστρέφεις από τη δουλειά χωρίς να έχεις καταναλώσει κάποιο γεύμα, είναι απολύτως λογικό ο κουρασμένος οργανισμός σου, που δεν έχει καλύψει τις ανάγκες του σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, να αναζητά τροφή.


Holmes Place | γυναίκα κόβει λαχανικά


Οι Nutrition Coaches των Holmes Place σου δίνουν τις δικές τους συμβουλές για τον ιδανικό προγραμματισμό της καθημερινής σου διατροφής:

1.      Μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό σου, καθώς, πράγματι, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

2.      Μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού, ένταξε στο διατροφικό σου πρόγραμμα κάποιο μικρό σνακ ή το φρούτο που σου αρέσει.

3.      Φρόντισε να έχεις μαζί σου, όσο συχνότερα μπορείς, το δικό σου homemade μεσημεριανό!

4.      Αν δεν έχεις τη δυνατότητα σπιτικού φαγητού και καταφεύγεις στην επιλογή του delivery, επίλεξε μαγειρευτά φαγητά.

5.      Προσπάθησε να μην «φορτώνεσαι» με περιττές τροφές τις βραδινές ώρες.

6.      Βεβαιώσου ότι υπάρχει ποικιλία τροφών στο διατροφολόγιό σου.


Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και δες τις ευεργετικές αλλαγές που θα φέρουν, όχι μόνο στον οργανισμό σου, αλλά και στην απόδοσή σου.


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged εργασία, διατροφή, συμβουλές.