Οι 5 Καλυτερες Τροφες Για Μετα Τη Γυμναστικη

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged τροφές, γυμναστική, διατροφή

Συνήθως όταν σκέφτεσαι τι πρέπει να φας μετά την προπόνηση η πρώτη απάντηση που σου έρχεται στο μυαλό είναι «τα πάντα». Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και σχεδόν αλήθεια…

Το σώμα σου μετά την προπόνηση χρειάζεται την απαραίτητη ενέργεια για να περάσει στο στάδιο της αποκατάστασης των μυών και να έχει πραγματικά αποτέλεσμα η προσπάθεια και ο κόπος που έχεις καταβάλλει. Τι σημαίνει αυτό; Ένα γεύμα που θα συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά, δηλ. όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που «δουλεύουν» στην διαδικασία αποκατάστασης των μυών.

 

Πώς θα τα έχεις όλα αυτά σε ένα γεύμα

Μην σκέφτεσαι ότι το γεύμα μετά την προπόνηση είναι περίπλοκο ή απαιτεί shakers με πρωτεϊνούχα συμπληρώματα. Αρκεί να ακολουθήσεις το ακόλουθο τρίπτυχο: Πρωτεΐνη – Υδατάνθρακας – Καλά Λιπαρά, το οποίο μπορείς να πετύχεις με τα πιο απλά υλικά.


Παρακάτω, θα βρεις τη λίστα των top 5 τροφών που προτείνουμε βάσει της οποίας μπορείς να προετοιμάζεις τα post workout γεύματα σου και να προσφέρεις στο σώμα σου όλα όσα χρειάζεται! Θα δεις, δεν είναι δύσκολο αρκεί να συνδυάσεις τα παρακάτω υλικά:

 

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι μπαλαντέρ! Μπορείς να το εντάξεις τόσο στα pre-workout γεύματα σου, αλλά και στα post-workout, μιας και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Προσοχή: Επιλέγουμε τα άπαχα μέρη και χωρίς πέτσα. Αν δε σου αρέσει το κοτόπουλο, μπορείς να επιλέξεις το σολομό ή τον τόνο, που επίσης είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

 

Κινόα

Την έχεις σίγουρα ακούσει και αν δε την έχεις δοκιμάσει, στην προτείνουμε ως μία εναλλακτική του καστανού ρυζιού. Είναι από τις τροφές που μπορείς να φτιάξεις και ως συνοδευτικό για να καλύψεις τις ανάγκες του οργανισμού σε υδατάνθρακα, αλλά και ως βασικό υλικό σε σαλάτα.

 


Holmes Place | αβοκάντο


Αβοκάντο

Το δώρο του Θεού που μεταμορφώνεται ανάλογα το πιάτο που θα το εντάξεις. Το αβοκάντο είναι μια καλή πρόταση για μετά τις πρωινές προπονήσεις σου, σε συνδυασμό με μια φέτα ψωμί και βραστό αυγό.

 

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 

Βασικό αν τελειώνεις αργά την προπόνηση σου και έχεις μηδέν χρόνο για μαγείρεμα. Συνδύασε το με κόκκινα φρούτα και καρύδια.

 

Αυγά

Τα αυγά τα αγαπάμε γιατί πάντα μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση! Μια ομελέτα με λαχανικά που έχεις στο ψυγείο, λίγο cottage cheese και μια φέτα ψωμί είναι εξαιρετική επιλογή.

 

Εxtra Tip 1: Ο ιδανικός χρόνος για να φας μετά την προπόνηση είναι 30 έως 60 λεπτά.

Εxtra Tip 2: Μην ξεχνάς να καταναλώνεις άφθονο νερό μετά την προπόνηση σου για να βοηθήσεις στην ενυδάτωση του οργανισμού σου.


Σε συνεργασία με την

Μαρία Κωφίδου 

Fitness Blogger FitGirls 


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged τροφές, γυμναστική, διατροφή.