ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΣΦΙΧΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΜΙΛΕΜΕΝΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged ασκήσεις γυμναστικής στο νερό, γυμναστική στην πισίνα, fitness tips

H αντίσταση του νερού βοηθά στη μεγαλύτερη καύση θερμίδων και στην καλύτερη σύσφιξη. Οι top Trainers των Holmes Place σου προτείνουν τις καλύτερες ασκήσεις, που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το σμιλεμένο και σφιχτό σώμα που ονειρεύεσαι για το καλοκαίρι.

1. Aqua V-sit

Γυμνάζεις ταυτόχρονα ώμους, κοιλιακούς και ισχία.


Κάθεσαι σε στάση V με το κεφάλι και τις μύτες των ποδιών να εξέχουν ελάχιστα από το νερό. Κράτα τα χέρια σου ανοιχτά και κάνε κυκλικές κινήσεις.

Για να εκτελέσεις την άσκηση φέρε τα γόνατα προς το στήθος και κατέβασε τα ξανά, αργά προς την αρχική στάση. Κάνε 2 σετ των 15-20 επαναλήψεων.

Αν σε δυσκολεύει η κίνηση, μπορείς να μείνει ακίνητη για 1 λεπτό στην αρχική στάση σφίγγοντας τους κοιλιακούς σου.


2. Πλάγιο Burpee

Γυμνάζεις ταυτόχρονα τους πλάγιους κοιλιακούς, τα ισχία και τα πόδια.


Σε αυτή την άσκηση θα πρέπει να είσαι στην βαθιά πλευρά της πισίνας και να κρατιέσαι με το δεξί χέρι από τον τοίχο, ώστε το σώμα σου να είναι κάθετο προς αυτόν. Μάζεψε τα γόνατα προς το στήθος με τα πέλματα να ακουμπάνε στον τοίχο. Για να κάνεις την άσκηση θα πρέπει να τεντώσεις στην ευθεία τα πόδια σου (όσο πιο παράλληλα προς το νερό, τόσο περισσότερο γυμνάζονται οι κοιλιακοί σου). Θα πρέπει να μείνεις τουλάχιστον 1 λεπτό στην στάση της «πλάγιας σανίδας» σε κάθε πλευρά.


Απόλαυσε όλα τα οφέλη της άσκησης στα Holmes Place Clubs. Δοκίμασε τις εγκαταστάσεις & υπηρεσίες μας ΔΩΡΕΑΝ για 3 συνεχόμενες ημέρες και ζήσε την απόλυτη fitness & wellness εμπειρία!

Holmes Place | free trial banner

3. Πιέσεις τρικεφάλων

Για αυτή την άσκηση θα χρειαστείς μια σανίδα. Η σανίδα θα είναι μισή μέσα στο νερό και μισή απ’ έξω. Κρατώντας σφιχτά τη σανίδα, πίεσε την προς τα κάτω με λυγισμένους τους αγκώνες κολλημένους στα πλευρά (σα να κάνεις κάμψεις δικεφάλων). Με αυτή την άσκηση γυμνάζεις την πλάτη και τους τρικέφαλους.


4. Κλοτσιές με σανίδα

Κρατώντας τη σανίδα με τα δυο χέρια κάθετα προς το νερό και μισή μέσα σε αυτό, ξεκίνα να δίνεις κλοτσιές προς τα πίσω, όσο πιο δυνατά μπορείς. Προσπάθησε να κάνεις 1-3 λεπτά και θα γυμνάσεις τέλεια τα πόδια και τους γλουτούς σου.


Ένα tip για αυτή την άσκηση που προτείνουν οι Personal Trainers των Holmes Place είναι να κάνεις όσο το λιγότερα απόνερα μπορείς, ώστε να επικεντρώνεσαι περισσότερο στην κίνηση.


5. Βύθιση στην άκρη της πισίνας

Η πλάτη θα πρέπει να είναι κολλημένη στην πισίνα και τα χέρια σου να είναι στον τοίχο έξω από αυτήν. Θα κάνεις βυθίσεις με τη βοήθεια του τοίχου, τεντώνοντας τα χέρια και ανασηκώνοντας το σώμα σου έξω από το νερό. Ιδανικά κάνε 2 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged ασκήσεις γυμναστικής στο νερό, γυμναστική στην πισίνα, fitness tips.