Κακη Διαθεση Στη Δουλεια; 8 Συμβουλες Για Μια Καλυτερη Καθημερινοτητα

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged δουλειά, συμβουλές, διάθεση

Κάποιες φορές στην καθημερινότητά μας οι περιστάσεις δεν είναι οι ιδανικές. Ειδικά όσον αφορά στο χώρο εργασίας μας, όπου οι ευθύνες, τα deadlines ή απλά όταν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ των συναδέλφων, το άγχος μπορεί να εισβάλλει και να διαλύσει ανά πάσα στιγμή τη διάθεσή σου. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να αλλάξεις αυτή την κακή διάθεση, ακόμη κι αν το εργασιακό σου περιβάλλον δεν είναι το ιδανικό.

1.   Γυμνάσου

Η γυμναστική μας βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και στην αποβολή των τοξινών τόσο από το νου, όσο και από το σώμα μας. Κάθε νέος στόχος που πετυχαίνουμε στην προπόνησή μας, ενισχύει επίσης την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς μετά από μια δύσκολη μέρα και να έχεις καλύτερη διάθεση, αφού ενισχύει την έκλυση ενδορφινών στον οργανισμό.


2.   Οργανώσου

Το στρες προκαλεί χάος στη καθημερινότητα και τη διάθεσή μας. Η σωστή οργάνωση των προτεραιοτήτων μας, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά όχι μόνο τη διάθεση, αλλά και την αποδοτικότητά μας. Φτιάξε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις μέσα στην ημέρα, ξεκινώντας με αυτά που χρειάζονται λιγότερο χρόνο να πραγματοποιηθούν. Έτσι η λίστα θα αρχίσει να μικραίνει γρηγορότερα και θα διαχειρίζεσαι καλύτερα το χρόνο σου.


3.   Διαλογίσου

Είτε βρίσκεσαι στη δουλειά, είτε σε κάποιο περιβάλλον που σου δημιουργεί δυσαρέσκεια, μερικές βαθιές αναπνοές σε συνδυασμό με διαλογισμό, μπορούν να απαλύνουν τα συμπτώματα του άγχους και της κακής διάθεσης.


4.   Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη

Πάντα υπάρχει θετική οπτική, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας. Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης θα σε κάνει να αντιληφθείς τα θετικά στοιχεία σε κάθε περίσταση και να συγκεντρωθείς στα ευχάριστα συναισθήματα που σου προκαλεί αυτή η συνειδητοποίηση. Συγκεντρώσου στα θετικά της δουλειάς σου, όπως για παράδειγμα ότι με το μισθό που λαμβάνεις, καλύπτεις τις υποχρεώσεις, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.


5.   Κάνε συχνά διαλείμματα

Τα μικρά 5 λεπτα διαλείμματα στη δουλειά θα επιδράσουν θετικά στη διάθεσή σου. Σήκω από την καρέκλα σου, άφησε το κινητό για λίγο και περπάτησε στο διάδρομο. Θα νιώσεις αμέσως τις μπαταρίες σου περισσότερο γεμάτες.



Holmes Place | γυναίκα εργάζεται στο γραφείο της


6.   Κατανάλωσε υγιεινά σνακ

Μπορεί η κατανάλωση γλυκών να μοιάζει ελκυστική την ημέρα που η διάθεσή σου είναι κακή, ωστόσο αυτό θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα του στρες. Προτίμησε γεύματα με φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες, που θα αυξήσουν την ενέργεια και την αποδοτικότητά σου.


7.   Μην παίρνεις το άγχος της δουλειάς στο σπίτι

Προσπάθησε να αφήσεις το άγχος και τον εκνευρισμό της δουλειάς στο γραφείο. Αυτό επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα, γυρνώντας με τα πόδια στο σπίτι και έχοντας κλειστό το κινητό σου στη διαδρομή.


8.   Δεν είσαι η δουλειά σου

Μπορεί η δουλειά να απαιτεί κατά μέσο όρο τουλάχιστον 8 ώρες της ημέρας μας, ωστόσο μη ξεχνάς ότι δεν είσαι η δουλειά σου. Είσαι πολλά περισσότερα από αυτό. Το εργασιακό σου περιβάλλον ή το αντικείμενο της δουλειάς σου, δεν σε καθορίζουν. Δεν είσαι το deadline που δεν πρόλαβες ή εκείνο το μέτριο feedback από τον προϊστάμενό σου. Θύμισέ το στον εαυτό σου την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι τα αρνητικά συναισθήματα σε κατακλύζουν.

 

Σε συνεργασία με την

Αλεξία Ζαραδούκα

Beauty, Wellness & Holistic Blogger www.bodyandsoul.gr

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged δουλειά, συμβουλές, διάθεση.