7 Εξυπνοι Τροποι Για Να Πινεις Περισσοτερο Νερο Μεσα Στην Ημερα

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged νερό, υγεία, tips

Το νερό είναι η απλή προσθήκη στην καθημερινή διατροφή σου, που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά στη λειτουργία του οργανισμού σου.

Η ενδεικτική καθημερινή λήψη είναι τα 10 ποτήρια νερού ή αλλιώς τα 2,5 λίτρα νερό. Καθόλου εύκολο για κάτι το οποίο θεωρείται άγευστο, σωστά;

 

Υπάρχουν τρόποι να αυξήσεις τις ποσότητες νερού που καταναλώνεις, αβίαστα.

 

1.    Φρόντισε το νερό σου να βρίσκεται σε εμφανές σημείο

Ειδικά, τώρα που οι περισσότεροι δουλεύουμε από το σπίτι, ένα μπουκάλι νερό δίπλα από το laptop σου είναι το τέλειο σημείο τοποθέτησης προϊόντος. Με αυτό τον τρόπο κάνεις ένα reminder στον εγκέφαλο σου για ενυδάτωση.

 

2.    Κάνε το νερό σου πιο ενδιαφέρον

Το Infused Water είναι μεγάλη τάση. Πέρα από trend είναι και ένα τρόπος να κάνεις το νερό σου πιο εύγεστο και έτσι να καταναλώνεις περισσότερο μέσα στην ημέρα. Μερικές φέτες λεμόνι, αγγούρι και μερικά βότανα όπως βασιλικός, μέντα ή λεβάντα μέσα στο νερό σου, θα το κάνουν πιο γευστικό. Αν μάλιστα, είσαι λάτρης του γλυκού δοκίμασε με κομμάτια φράουλας.

 

3.    Παίξε στρατηγικά

Αντί να πίνεις νερό μετά το γεύμα, δοκίμασε να πίνεις νερό 15 λεπτά πριν το γεύμα σου. Έτσι, το αίσθημα του κορεσμού θα επέλθει πιο γρήγορα, αλλά και θα έχεις συνδέσει την κατανάλωση του νερού με μία καθημερινή συνήθεια σου.


4.    Εκμεταλλεύσου την τεχνολογία

Τα «έξυπνα» ρολόγια μετρούν τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού. Δημιούργησε μικρές υπενθυμίσεις για να μη παραλείψεις ούτε ένα ποτήρι νερού.

 

5.    Κάνε μίξεις

Αραίωσε το αλκοολούχο ποτό με νερό. Έτσι, μετριάζεις την ποσότητα αλκοόλ που λαμβάνεις και πίνεις περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα.

 

6.    Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε νερό

Εμπλούτισε το διατροφολόγιο σου με τροφές όπως αγγούρι (96% νερό), κολοκυθάκι (95% νερό), καρπούζι (92% νερό) και γκρέιπφρουτ (91% νερό).

 

7.    Κάνε μια μικρή αντικατάσταση

Αν αγαπάς τις σόδες, άφησε το ανθρακούχο νερό να πάρει τη θέση τους. Θα ενισχύσει τα επίπεδα ενυδάτωσης και θα απολαύσεις τις ιδιότητες του ανθρακικού.

 

Σε συνεργασία με την 

Μαρία Δεληγιαννάκη

Beauty Editor

@maria_deligiannaki, @ipopgr, @okmagazine.gr


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Nutrition and tagged νερό, υγεία, tips.