5 Αποτελεσματικες Συμβουλες Για Να Χασεις Τα Κιλα Των Διακοπων Χωρις Να Ξεκινησεις Διαιτα

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged διακοπές, κιλά, δίαιτα

Ολική επαναφορά! Η μετάβαση από τις καλοκαιρινές διακοπές στην πραγματικότητα συνοδεύεται πάντοτε από ένα πικρό συναίσθημα για το τέλος αυτής της τόσο ανέμελης και ξέγνοιαστης περιόδου. Και σα να μην έφτανε αυτό, ενώ κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, συνειδητοποιείς ότι μαζί με σένα επέστρεψαν και τα παραπανίσια κιλά αυτών των ημερών.

Λίγο οι νοστιμιές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, λίγο τα cocktails και οι λιχουδιές σε έκαναν να μην αντισταθείς σε κανέναν πειρασμό, ωστόσο δεν θα πρέπει να απογοητεύεσαι.


Είναι στο χέρι σου να ξεκινήσεις δυναμικά τη νέα σεζόν, με την εικόνα σου ανανεωμένη και πιο fit. Αρκεί να ακολουθήσεις τις 5 αποτελεσματικές συμβουλές που θα βρεις παρακάτω. Και το ευχάριστο της υπόθεσης; Χωρίς να κάνεις δίαιτα!


1. Πρόσθεσε λαχανικά στο πιάτο

Ανεξάρτητα από το εάν σου αρέσουν ή όχι, φρόντισε τουλάχιστον το μισό πιάτο σε κάθε σου γεύμα να καταλαμβάνεται από λαχανικά. Προτίμησε το σπανάκι, το αγγούρι, που λόγω των χαμηλών θερμίδων και της υψηλής περιεκτικότητας του σε θρεπτικά συστατικά και νερό ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας, τις ωμές πιπεριές, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.


2. Βγάλε από τη ντουλάπα ένα ρούχο που δεν σου κάνει πια

Αμφιβάλλεις για το κατά πόσο μπορεί να σε βοηθήσει αυτό; Κι όμως, αν βάλεις σε κάποιο σημείο του δωματίου σου ένα ρούχο το οποίο δεν σου κάνει πια, τότε αυτό θα σε κάνει να προσηλωθείς στον στόχο σου και να τον πετύχεις. Ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει σπουδαίο ρόλο!



Holmes Place | γυναίκα τρώει σαλάτα



3. Μάσησε αργά την τροφή

Όσο πιο αργά μασάς, τόσο περισσότερο χρόνο δίνεις στον εγκέφαλο να αντιληφθεί ότι χορταίνεις. Με αυτό τον τρόπο και προκαλώντας κορεσμό, θα σταματήσεις να τρως μεγάλες ποσότητες φαγητού, ενώ θα απολαμβάνεις περισσότερο το γεύμα σου.


4. Κάνε την άσκηση τρόπο ζωής

Προσπάθησε να περπατάς περισσότερο όσο βρίσκεσαι εκτός σπιτιού και παράλληλα, ξεκίνα ένα πρόγραμμα γυμναστικής με μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιτυχημένης προσπάθειας απώλειας βάρους.


5. Κοιμήσου περισσότερες ώρες

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, ο οργανισμός αυξάνει την παραγωγή της γκρελίνης, της ορμόνης που προκαλεί το αίσθημα πείνας, ενώ παράλληλα μειώνει την παραγωγή λεπτίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα κορεσμού, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της όρεξης για φαγητό. Παράλληλα, η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε αύξηση της κορτιζόλης, ορμόνης του στρες, η οποία επίσης αυξάνει την όρεξη για κατανάλωση φαγητού.


Σε συνεργασία με την

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Beauty Editor, www.marieclaire.gr

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged διακοπές, κιλά, δίαιτα.