10 Συμβουλες Ευεξιας Για Την Ενισχυση Του Ανοσοποιητικου Σου

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged tips, ανοσοποιητικό, ευεξία

Ειδικά αυτή την περίοδο, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ενώ τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις οδηγίες προστασίας που λαμβάνουμε από τους ειδικούς, υπάρχουν τρόποι για να συμβάλλουμε στη θωράκιση του οργανισμού μας από τις εξωγενείς "επιθέσεις". Δες παρακάτω 10 τρόπους με τους οποίους μπορείς να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου.

1.   Γυμνάσου συστηματικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, άσκηση μέτριας έντασης και διάρκειας 30-45 λεπτών τρείς με τέσσερις φορές την εβδομάδα, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας. Επιπλέον, βοηθά τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις ανεπιθύμητες τοξίνες και βελτιώνει αισθητά τη διάθεσή μας, μειώνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η τακτική άσκηση δηλαδή, μας χαρίζει επιπλέον οφέλη, όπως η καλύτερη διαχείριση του στρες, το οποίο χαμηλώνει τις άμυνες του οργανισμού μας.


2.   Ενυδατώσου επαρκώς

Η ενυδάτωση είναι σημαντική, καθώς προάγει τη σωστή λειτουργία όλων των οργάνων μας. Μη ξεχνάς να καταναλώνεις 2-3 λίτρα νερού την ημέρα. Αν αυτό σε δυσκολεύει, δοκίμασε να προσθέσεις λίγες σταγόνες λεμονιού.



Holmes Place | φρούτα και λαχανικά



3.   Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά

Τρεις μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου. Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, βιταμίνη A, τα οποία χαρίζουν επιπλέον προστασία στην επιδερμίδα από εξωγενείς παράγοντες.


4.   Κοιμήσου σωστά

Το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου επανορθώνει τις κυτταρικές του λειτουργίες. 7-8 ώρες ποιοτικού ύπνου, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Για καλύτερο ύπνο μείνε μακριά από την οθόνη του κινητού και του υπολογιστή τουλάχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθείς.


5.   Απόφυγε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Τα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ψωμί, αποδυναμώνουν το φυσικό μικροβίωμα του οργανισμού μας. Αυτό μας κάνει πιο ευπαθείς στις εξωγενείς επιθέσεις. Προτίμησε υδατάνθρακες ολικής άλεσης, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες.


6.   Δοκίμασε τσάι και σούπες με τζίντζερ και κουρκουμά

Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Πρόσθεσέ τα στο καθημερινό σου τσάι και στις σούπες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού. 


7. Πρόσθεσε πρωτεϊνη στο κύριο γεύμα σου

Η πρωτεϊνες είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη λειτουργία του οργανισμού μας. Συμπεριέλαβε φυσική ζωική ή φυτική πρωτεϊνη στα γεύματά σου για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και την ενδυνάμωση του μυϊκού σου συστήματος.


8.   Διαλογίσου

Έχει αποδειχτεί ότι η διαχείριση του στρες έχει σημαντική επίδραση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Το στρες αποτελεί μια από τις πιο βασικές αιτίες εξασθένισης του οργανισμού. Ο διαλογισμός, βοηθά να διαχειριστούμε το άγχος και να μειώσουμε τα επίπεδα της κορτιζόλης.


9.   Πρόσθεσε τα "καλά λιπαρά" στη διατροφή σου

Τα "καλά λιπαρά" όπως τα ωμέγα 3 που βρίσκονται στα ψάρια, ενισχύουν την ανταπόκριση του οργανισμού στις μικροβιακές επιθέσεις. Επιπλέον βοηθούν στην ισορροπημένη λειτουργία του ενδοκρινικού μας συστήματος. 


10. Απόφυγε τη ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη επιδρά αρνητικά στη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας και ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Περιόρισέ τη όσο μπορείς περισσότερο.


Σε συνεργασία με την

Αλεξία Ζαραδούκα

Beauty, Wellness & Holistic Blogger

www.bodyandsoul.gr

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged tips, ανοσοποιητικό, ευεξία.