Γιατι Οι Συναδελφοι Σας Ειναι Η Καλυτερη Παρεα Για Προπονηση

Δημοσιεύθηκε στο Wellness and tagged εργασία, προπόνηση, συνάδελφοι

Ξέρουμε τι σκέφτεστε… Περνάτε ήδη 40+ ώρες κάθε εβδομάδα με τους συναδέλφους σας, γιατί να προσθέσετε κι άλλο χρόνο και μάλιστα σε δραστηριότητα εκτός δουλειάς;

Αρχικά, ας δούμε το γιατί:


Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί

Το μεγαλύτερο όφελος από την ύπαρξη συναδέλφων που γυμνάζονται μαζί είναι η εμπιστοσύνη και ο δεσμός που δημιουργείται για έναν κοινό στόχο. Καλό θα ήταν το άτομο που θα επιλέξετε να κάνετε μαζί προπόνηση να το βλέπετε καθημερινά στο γραφείο. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να σας επαναφέρει πιο εύκολα στη ρουτίνα της άσκησης όταν επικαλεστείτε φόρτο εργασίας ή κάτι ανάλογο; Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη διατήρηση μιας καλής συνήθειας όπως η άσκηση να γνωρίζεις ότι κάποιος σε περιμένει έξω από την αίθουσα γυμναστικής για να ξεκινήσετε μαζί την προπόνηση.


Θα γίνετε υποστηρικτές ο ένας του άλλου

Μέσα από τις προπονήσεις σας, εσείς και οι συνάδελφοί σας θα έχετε ευκαιρίες να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο μέσω των σκληρών συνεδριών... ιδρώτα! Και επειδή μετά από κάποιες φορές, θα έχετε συνηθίσει να παρακινείτε ο ένας τον άλλον όσον αφορά την άσκηση, θα έχετε την τάση να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον και στο περιβάλλον του γραφείου σας. Καθώς μέρα με τη μέρα θα μαθαίνετε ο ένας τον άλλον καλύτερα, θα ξέρετε πότε το κάθε άτομο χρειάζεται ενθάρρυνση και το αντίστροφο. Οι σχέσεις που δημιουργείτε στην εργασία μέσω της βελτίωσης της φυσικής σας κατάστασης είναι πραγματικά αναντικατάστατες!


Θα γνωρίσετε ο ένας τον άλλο καλύτερα

Ναι, βλέπετε ο ένας τον άλλον καθημερινά και μάλλον αισθάνεστε ότι ξέρετε ο ένας τον άλλο αρκετά καλά. Όμως, η συνεύρεση σε εργασιακό περιβάλλον στο 99% του χρόνου, δεν επιτρέπει πάντα σε δύο ανθρώπους να γνωρίζονται πραγματικά. Η άσκηση μαζί, όχι μόνο θα σας επιτρέψει να συνομιλείτε για θέματα εκτός δουλειάς, αλλά θα σας δώσει όλη την εικόνα για κάποιον που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να έχετε. Για παράδειγμα, θα καταλαβαίνετε πόσο απαιτητικός μπορεί να γίνει ο συνάδελφος σας και να ωθήσει τον εαυτό του, πώς διατηρεί το κίνητρο του, τι τον εμπνέει και πολλά άλλα.

Επίσης, η προσωπική σχέση που δημιουργείτε μέσω της κοινής συμμετοχής σε άσκηση, μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστείτε καλύτερα μαζί στο γραφείο. Επιτρέπει την ενσυναίσθηση, η οποία έχει μεγάλη σημασία σε ένα εργασιακό περιβάλλον, πέρα από την απλή κατανόηση της προσωπικότητας, της ηθικής στην εργασία, κλπ. Χτίζετε έναν δεσμό που είναι βαθύτερος από αυτόν που χτίζετε σε μια ώρα δουλειάς.


Θα είστε πιο παραγωγικοί

Πέρα από τις φυσικές και πνευματικές πτυχές του συσχετισμού φυσικής κατάστασης-παραγωγικότητας, η άσκηση με τους συναδέλφους σάς επιτρέπει να μπορείτε να είστε εξαιρετικά παραγωγικοί όταν βρίσκεστε σε εργασιακό περιβάλλον. Δοκιμάστε αυτό: αντί να πάτε από την εργασία στην προπόνηση σας, δοκιμάστε μια πρωινή προπόνηση με τον συνάδελφό σας. Παρατηρήστε το επίπεδο παραγωγικότητας σας εκείνη την ημέρα. Επειδή καταφέρατε να κάνετε μια συνεδρία γυμναστικής, θα διαπιστώσετε ότι καθάρισε το κεφάλι σας, κάνατε τις ενδορφίνες σας να ρέουν και περάσατε αυτόν τον ποιοτικό χρόνο με τον/την συνάδελφό σας. Είναι βέβαιο ότι η παραγωγικότητά σας θα βελτιωθεί σημαντικά.


Τα οφέλη από τη γυμναστική με τους συναδέλφους σας είναι, λοιπόν, πολλά. Ας καθορίσουμε, όμως, πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτή τη σχέση και τι πρέπει να αποφύγετε.

 

Προσπαθήστε να αποφύγετε συζητήσεις γύρω από την δουλειά

Είναι σημαντικό να ορίσετε όρια και ίσως κανόνες για όσο γυμνάζεστε μαζί. Διαφορετικά, απλώς η κατάσταση μετατρέπεται σε επέκταση του περιβάλλοντος γραφείου σας. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για προϋπολογισμούς και marketing plans, ενώ βρίσκεται σε μια τάξη Cycling, σωστά; Οπότε, πρώτη-πρώτη συμφωνία μεταξύ σας θα ήταν, όχι θεματολογία γύρω από τη δουλειά! Αξιοποιήστε την προπόνησή σας ως μια ώρα για να καθαρίσετε το κεφάλι σας από την εργασία. Χρησιμοποιήστε το γυμναστήριο, το στούντιο ή το μονοπάτι, ως χώρο για να ξεφύγετε από τη συνηθισμένη συνομιλία σας και να γνωριστείτε σε διαφορετικό επίπεδο.


Λάβετε υπόψη το επίπεδο φυσικής κατάστασης

Εάν είστε κάποιος που προτιμά έναν συνάδελφο έναντι μιας ομάδας που γυμνάζεται μαζί, ίσως είναι έξυπνο να επιλέξετε κάποιον που έχετε παρόμοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο, και οι δύο θα είστε σε θέση να απολαύσετε τις προπονήσεις και κανένας από εσάς δεν θα αισθάνεται αποθαρρυμένος γιατί μπορεί να μην τα καταφέρνει και τόσο καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος σε υψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν πρέπει να συμμετέχει, όλοι εμπνέονται και ενθαρρύνονται διαφορετικά, αλλά είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε.


Οι τακτικές που ενισχύουν τη δέσμευση βοηθούν

Σε συναδέλφους που κάνουν μαζί προπόνηση, τις περισσότερες φορές, το αίσθημα της υπευθυνότητας είναι πολύ υψηλό. Είναι χρήσιμο να ορίσετε πρότυπα και πρακτικές για τήρηση των δεσμεύσεων σας. Ίσως, αυτό να ακούγεται εντελώς διαδικαστικό, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε την παρεμπόδιση της προσωπικής και επαγγελματικής σας σχέσης, είναι απαραίτητο. Ίσως συμφωνήσετε να προσθέτετε τις προπονήσεις σας σε ένα ημερολόγιο Google (το οποίο συνοδεύεται από αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις), ίσως να εναλλάσσετε ποιος στέλνει κείμενο υπενθύμισης κάθε εβδομάδα. Ό,τι κι αν είναι αυτό, καλό θα είναι να συμφωνήσετε εκ των προτέρων και να ορίσετε τις προσδοκίες που έχει ο καθένας.


Συνολικά, εμείς στα Holmes Place εφαρμόζουμε αυτές τις ιδέες καθημερινά και τέτοιες ενέργειες μας έχουν κάνει όχι μόνο μια ομάδα που εργάζεται σκληρά και πετυχαίνει μαζί, αλλά μας έχει μετατρέψει σε μια οικογένεια. Έχουμε οικοδομήσει την εργασιακή μας κουλτούρα γύρω από τη χρήση των δικών μας υπηρεσιών και γνωρίζουμε τα οφέλη που προσφέρει στο καθημερινό εργασιακό μας περιβάλλον. Η δύναμη της ομαδικής ικανότητας και της ομαδικής άσκησης είναι αναμφισβήτητη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις στρατηγικές για να δημιουργήσετε έναν ισχυρότερο δεσμό και μια κουλτούρα ευεξίας στην εταιρεία σας.


Δείτε εδώ τα Corporate Wellness Services των Holmes Place που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν!


Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις εταιρικές υπηρεσίες και συνδρομές που μπορούμε να σας προσφέρουμε σε συνεργασία με την εταιρία σας, επικοινωνήστε με την Corporate Wellness Manager της Holmes Place στο: Vicky.Triantafyllou@holmesplace.com

Δημοσιεύθηκε στο Wellness and tagged εργασία, προπόνηση, συνάδελφοι.