Μενουμε Σπιτι Και Φροντιζουμε Τον Εαυτο Μας

Δημοσιεύθηκε στο Wellness and tagged περιποίηση, σπίτι, ομορφιά

Το να φροντίζουμε τους εαυτούς μας είναι μια θεραπευτική πράξη. Όταν δίνουμε στον εαυτό μας τον χρόνο και την φροντίδα που χρειάζεται, αυτομάτως προωθούμε μια πιο υγιή εικόνα. Το να κάνουμε πράγματα για εμάς δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Η σωστή διατροφή, η γυμναστική, ένα ζεστό μπάνιο, Το να κοιμηθούμε καλά, να ακούσουμε μια χαλαρωτική μουσική ή να διαλογιστούμε είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις ημέρες στο σπίτι...

1. Μείνετε σπίτι, ενυδατώστε τον οργανισμό μας

Ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι για τόνωση και ενυδάτωση του οργανισμού. Στη διάρκεια της ημέρας πίνουμε άφθονα υγρά -νερό, χυμό, τσάι, γάλα, αφεψήματα- όχι μόνο δημιουργούν ευκολότερο κορεσμό, αλλά ταυτόχρονα ενυδατώνουμε τον λαιμό που αποτελεί βασική οδηγία πρόληψης κατά των ιών.


2. Ετοιμάστε το δικό σας μπάνιο με άλατα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περιποιηθείτε τον εαυτό σας από ένα χαλαρωτικό μπάνιο με άλατα μπάνιου που θα φτιάξετε με πράγματα που έχετε σπίτι σας. Τα άλατα μπάνιου, εκτός από χαλάρωση, μπορούν να προσφέρουν και άλλες ιδιότητες όπως να βοηθήσουν σε μυϊκούς πόνους ή να τονώσουν την κυκλοφορία.

Αναμίξετε μία κούπα χοντρό μαγειρικό αλάτι, μια κούπα μαγειρική σόδα και δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο που έχετε στο σπίτι. Κατά προτίμηση λεβάντα για χαλάρωση, ευκάλυπτο για μυϊκούς πόνους και άγριο κυπαρίσσι ή κανέλα για αποτοξίνωση του οργανισμού.


Holmes Place | γυναίκα απλώνει στο πρόσωπο κρέμα



3. Φτιάξτε μια μάσκα αβοκάντο

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει το αβοκάντο διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο σε βάθος, χωρίς να προκαλέσουν κανένα ερεθισμό. Σας προτείνουμε 3 τύπους μασκών με αβοκάντο, ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε:


Μάσκα αναζωογόνησης

Αναμείτε μισό φλιτζάνι γιαούρτι, μισό αβοκάντο, και 1/4 του φλιτζανιού μέλι, απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε για 20 λεπτά. Ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό.

Το γιαούρτι δρα σαν αντιφλεγμονώδες, ενώ παράλληλα απολεπίζει το δέρμα, χάρη στο γαλακτικό οξύ που περιέχει. Παράλληλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β και λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν σε βάθος.


Μάσκα ενυδάτωσης

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας αβοκάντο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα ακτινίδιο. Αφήστε για 20 λεπτά, ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό.

Το μέλι προσφέρει έξτρα ενυδάτωση και το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που δίνει λάμψη στο δέρμα.


Μάσκα αντιγήρανσης

Αναμείξτε 1/4 αβοκάντο, μισό φλιτζάνι πράσινο τσάι, 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη και 1 κούτα σούπας μέλι. Αφήστε για 20 λεπτά, ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό.

Το πράσινο τσάι είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενώ το μέλι και το αβοκάντο τρέφουν το δέρμα σε βάθος.

 

Stay home, stay safe, stay beautiful!

Δημοσιεύθηκε στο Wellness and tagged περιποίηση, σπίτι, ομορφιά.