Ας Κανουμε Το Σπιτι Μας Το Καλυτερο Spa Του Κοσμου

Δημοσιεύθηκε στο Wellness and tagged spa, σπίτι, χαλάρωση

Πριν από κάποιες εβδομάδες φάνταζε πολυτέλεια το να μείνεις μια μέρα στο σπίτι και να την απολαύσεις όπως εσύ θέλεις. Τώρα έχουμε όλοι, τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε για τον εαυτό μας, την προσωπική μας ημέρα χαλάρωσης όπως την είχαμε αποζητήσει όταν περιμέναμε σταματημένοι με το αυτοκίνητο στο κόκκινο φανάρι πίσω από μία ουρά 30 αυτοκινήτων ή ήμασταν στριμωγμένοι στο Μετρό...

Ας φτιάξουμε τώρα λοιπόν μια ημέρα, μόνο για μας. Κι αν μια ολόκληρη ημέρα σας φαίνεται πολλή, τότε έστω δυο-τρεις ώρες, αφιερώστε τες στον εαυτό σας. Το μυστικό είναι να τις γεμίσετε με όλα αυτά που θα σας χαλαρώσουν, θα σας αναζωογονήσουν και πάνω από όλα θα σας κάνουν να χαμογελάτε!

 

1. Φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα και γλυκάνετε το με μία κουταλιά μέλι

Το ζεστό, πράσινο τσάι θα σας χαλαρώσει και θα σας ανακουφίσει, ενώ κατά ένα μαγικό τρόπο η θαλπωρή που θα νιώσετε θα είναι μεγάλη. Το μέλι δε, είναι θαυματουργό. Εκτός του ότι θεωρείται από τα καλύτερα φυσικά ενυδατικά για το δέρμα, καταπολεμά την κατάθλιψη και το άγχος.

 

2. Φάτε ένα κομμάτι από την αγαπημένη σας μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα ηρεμεί τα νεύρα και ρυθμίζει τα επίπεδα κορτιζόλης. Με μέτρο (28 γρημερησίως), η μαύρη σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία, λόγω των φυσικών συστατικών της (όπως τα φλαβονοειδή, οι πολυφαινόλες και οι φλαβανόλες). Με λίγα λόγια, η μαύρη σοκολάτα είναι μια αντιοξειδωτική δύναμη και μια σούπερ τροφή.

 


Holmes Place | γυναίκα απολαμβάνει ένα μπάνιο στο σπίτι



3. Κάντε ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο

Αν έχετε μπανιέρα, τώρα είναι η στιγμή για να την απολαύσετε επιτέλους! Γεμίστε τη με νερό, άλατα και βυθιστείτε μέχρι να χαλαρώσετε, προσπαθώντας να απομακρύνετε οποιαδήποτε σκέψη από το μυαλό σας. Αν έχετε ντουζιέρα, χρησιμοποιείστε το αγαπημένο σας αφρόλουτρο και αφήστε το νερό να τρέξει για 5 λεπτά συνεχόμενα, κατακόρυφα στην κορυφή του κεφαλιού σας.

 

4. Μυρίστε όμορφα αρώματα και μυρωδιές

Η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται με το νευρικό σύστημα. Η μυρωδιά για παράδειγμα από λουλούδια ή από το αγαπημένο σας άρωμα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στο στρες.

 

5. Ξαπλώστε και βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι και κάτω από τα πόδια σας

Αφήστε το εαυτό σας να αφεθεί στα μαξιλάρια και φανταστείτε ότι είστε σε μία αιώρα βυθισμένοι, ενώ αποβάλλετε από το μυαλό σας κάθε είδους δυσάρεστη σκέψη. Όπως θα είστε ξαπλωμένοι, κλείστε τα μάτια και νοερά, χαλαρώστε ακόμα περισσότερο κάθε μέρος του σώματός σας, ξεκινώντας από τα πόδια κι ανεβαίνοντας. Αν θέλετε, επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας, ενώ θα βρίσκεστε σε κατάσταση χαλάρωσης.

 


Holmes Place | άντρας χαλαρώνει στο σπίτι



6. Κάντε μασάζ στις παλάμες των χεριών και στα μετατάρσια των ποδιών

Με μια ενυδατική κρέμα χεριών χαλαρώστε τα χέρια σας, πιέζοντας με τον αντίχειρα του ενός χεριού το μέρος της παλάμης ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του άλλου και συνεχίστε σε όλο σας το χέρι, πιέζοντας ελαφρά. Αντίστοιχα, με μία ενυδατική κρέμα ποδιών, χαλαρώστε τα πέλματα και τα ακροδάχτυλα, ασκώντας μικρές πιέσεις με τα δάχτυλα των χεριών σας.

 

7. Εκτελέστε μια βασική θέση της Yoga

Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε τα πόδια σας ψηλά, ακουμπώντας τα στον τοίχο. Μείνετε για όση ώρα χρειάζεστε. Η χαλάρωση σε αυτή την θέση είναι ολοκληρωτική.

 

8. Γράψτε και διαβάστε

Ένα βιβλίο θα σας ταξιδέψει και θα σας χαλαρώσει σίγουρα. Αυτό όμως που θα σας αποσυμφορήσει ακόμα περισσότερο είναι το γράψιμο! Γράψτε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα σας όπως τότε που ήμασταν μικροί και «κρατάγαμε ημερολόγιο».

 

9. Κάντε σχέδια για διακοπές

Τα σχέδια και τα όνειρα συνεχίζονται ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Σερφάρετε και δείτε υπέροχους μαγευτικούς προορισμούς, ακόμη κι αν δεν μπορείτε να τους επισκεφτείτε. Νιώστε νοερά πως είστε εκεί!

 

10. Βάλτε μουσική

Η μουσική είναι γνωστός, αλλά σίγουρος τρόπος χαλάρωσης. Χαλαρώστε ακούγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια, κλασική μουσική ή μουσική ειδική για relax.

 

11. Απολαύστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, ουσία που βρίσκεται στα σταφύλια. Επιστήμονες ανακάλυψαν εδώ και λίγο καιρό ότι αυτή η ουσία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της διάθεσης και στην προώθηση της χαλάρωσης.

 

Ο προσωπικός μας χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να τον διαθέτουμε στον εαυτό μας. Ας το κάνουμε πράξη!

Δημοσιεύθηκε στο Wellness and tagged spa, σπίτι, χαλάρωση .