Το Ιδανικο Πλανο Προπονησης Αναλογα Με Τον Χρονο Που Διαθετετε

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged προπόνηση, γυμναστική, outdoor

Μήπως η κούραση και η ρουτίνα της καθημερινότητας σας κυριεύουν; Είναι απόλυτα φυσιολογικό, όμως μην ξεχνάτε πως η γυμναστική σας ξεκουράζει ψυχικά και μπορεί να σας «ανεβάσει» μετά από μια δύσκολη μέρα,. Οπότε, δεν χρειάζεται να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναβάλλετε στο πρόγραμμα σας.

Οι Trainers των Holmes Place σας προτείνουν τον τρόπο να τα προλαβαίνετε όλα, χωρίς άγχος και πίεση.


Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε είναι να σχεδιάσετε την εβδομάδα σας και να υπολογίσετε πόσες ώρες μπορείτε πραγματικά να αφιερώσετε στην προπόνηση σας. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας, καθώς δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Έστω και 1-2 ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές, αρκεί όμως να το κάνετε.


Αν διαθέτετε, λοιπόν, έως και 2 ώρες την εβδομάδα, ένας καλό είδος προπόνησης είναι το Pilates. Τον πρώτο καιρό θα βοηθήσει να μορφοποιηθεί το σώμα σας, αποκτώντας σωστή στάση σώματος, γράμμωση και επιμήκυνση μυών. Σε περίπτωση που στην πορεία θέλετε να κάνετε μια αλλαγή και να δοκιμάσετε κάτι ακόμα, θα μπορούσατε να μοιράσετε τις ώρες σας μεταξύ Pilates και Outdoor Training. Εφόσον η προπόνηση σας γίνει με συνέπεια, το πρόγραμμα αυτό, θα σας χαρίσει ένα σμιλεμένο σώμα, πιο υγιές, μόνο με 2 ώρες την εβδομάδα.


Εννοείται, πως όσο περισσότερες ώρες μπορείτε να διαθέσετε στην προπόνηση σας, τόσο το καλύτερο, επιλέγοντας περισσότερα είδη άσκησης, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στην άσκηση σας. Δύο φορές την εβδομάδα Pilates και μία ή δύο ώρες την εβδομάδα ένα πιο δυναμικό πρόγραμμα της προτίμησης σας είναι ένα ιδανικό πλάνο προπόνησης. Αν χρειάζεστε επιπλέον γυμναστική, τότε το περπάτημα είναι μια πολύ χαλαρωτική λύση για κάτι 'extra' στο απογευματινό σας πλάνο.


Έχετε πάντα στο νου σας, πως η συστηματική άσκηση, παίζει πρωταρχικό ρόλο για την υγεία και την ευεξία σας. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό, όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμα σας, να ξεκλέβετε, έστω δύο ώρες την εβδομάδα και να αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σας.


Απευθυνθείτε σε έναν από τους Trainers μας ή στο Gym Desk του Club για να ανανεώσετε το προπονητικό πρόγραμμα σας και να θέσετε νέους fitness στόχους.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged προπόνηση, γυμναστική, outdoor.