Το Ιδανικο Προγραμμα Αποτοξινωσης Μετα Τις Διακοπες

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged διακοπές, αποτοξίνωση, φθινόπωρο

Ελπίζουμε να είχες ένα υπέροχο καλοκαίρι, γεμάτο χαρούμενες αναμνήσεις. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία περίοδος χαλάρωσης για όλους μας. Μια περίοδος που θα αφεθούμε λίγο παραπάνω και το σώμα μας θα αποκτήσει διαφορετικές συνήθειες.

Γυρνώντας από αυτή τη μικρή ή αν θέλεις μεγάλη ανάπαυλα, πρέπει να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με πρόγραμμα και μια πιο υγιεινή ρουτίνα.

 

Πάμε να δούμε κάποια βασικά βήματα που αν βάλουμε στο καθημερινό ή εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα, θα επιτύχουμε μία αποτελεσματική αποτοξίνωση μετά τις διακοπές.


1)     Ξεκίνα βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου σου. Ίσως στις καλοκαιρινές διακοπές, να «χάλασες» λίγο το πρόγραμμα του οκτάωρου ύπνου, αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται. Ο οργανισμός θέλει «επαναφορά», γι’ αυτό φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά και ποιοτικά. Έτσι θα γεμίσει και πάλι ο οργανισμός σου ενέργεια.

 

2)     Τώρα που η επιστροφή είναι γεγονός, φρόντισε να βάλεις ξανά την άσκηση στη ζωή σου. Οι μέρες στις διακοπές κυλούν, συνήθως, σε ρυθμούς τόσο χαλαρωτικούς, που το σώμα αρχίζει και αδρανοποιείται. Γι’ αυτό και ξεκίνα σταδιακά με ένα γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο ή κάποιο πρόγραμμα στα Holmes Place Clubs που θα ενεργοποιήσει το μεταβολικό σου σύστημα. Προσοχή, μην υπερβάλεις από την πρώτη ημέρα.


 3)     Περιόρισε το φαγητό από έξω. Προτίμησε να δοκιμάσεις υγιεινές, homemade συνταγές.


4)     Όλοι γνωρίζουμε το ποσό καλό κάνει στον οργανισμό μας το νερό. Ενυδατώνει το δέρμα, δίνει ενέργεια και φυσικά συμβάλει στην αποβολή των τοξινών. Μετά, λοιπόν, τις καλοκαιρινές διακοπές, που η διατροφή ήταν πιο πλούσια και επιβαρυμένη με αρκετά παγωτά, φαγητό αργά το βράδυ και παραπάνω αλκοόλ, το νερό θα βοηθήσει τον οργανισμό να ενυδατωθεί ξανά.


5)     Τα φρούτα και τα λαχανικά δίνουν στον οργανισμό ενέργεια, τόνωση και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, συνεπώς παρέχουν και αποτοξινωτική δράση. Αυτή την περίοδο συνδύασε το κρέας σου με σαλάτα και αντικατάστησε το γλυκό της ημέρας με φρούτα. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις δημητριακά και γιαούρτι, καθώς και διάφορα άλλα superfoods, που όχι μόνο θα ανεφοδιάσουν τις «μπαταρίες» σου με ενέργεια, αλλά και θα βοηθήσουν τον οργανισμό να λειτουργήσει πιο σωστά. Παράλληλα θα δεις τα κιλά να πέφτουν και τους πόντους να μειώνονται.

 

 

Σε συνεργασία με την

 

Μαρία Δεληγιαννάκη

Beauty Editor

@maria_deligiannaki, @ipopgr, @okmagazine.gr 

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Wellness and tagged διακοπές, αποτοξίνωση, φθινόπωρο.