Open Water Swimming: 4 Χρησιμα Tips

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged κολύμπι, θάλασσα, άσκηση

Τα μπάνια στη θάλασσα και η χαλάρωση στην παραλία είναι οι αγαπημένες μας συνήθειες. Τι πιο ωραίο όμως από το να συνδυάσεις τη θάλασσα με την κολύμβηση, κάνοντας open water swimming, αφού ακολουθήσεις κάποιες συγκεκριμένες συμβουλές, που θα σε κάνουν να απολαύσεις τη γυμναστική εντός νερού!

1. Πριν μπεις στο νερό, κάνε κάποιες ασκήσεις για ζέσταμα, ενώ μην παραλείψεις τις διατάσεις μετά. Ρίξε λίγο νερό στο πρόσωπο και τον αυχένα σου, δύο ευαίσθητα σημεία που θα προετοιμάσουν το σώμα σου για την είσοδο του στο νερό.


2. Ξεκίνησε σταδιακά και μην απομακρύνεσαι πολύ από την παραλία, ειδικά αν είσαι αρχάριος. Διάλεξε παραλίες με όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα, κύμα και ρεύματα. Πάντα να κολυμπάς παράλληλα με την ακτή και όχι προς τα βαθιά.


3. Στη θάλασσα, σημαντικός είναι ο προσανατολισμός. Εξασκήσου στο να σηκώνεις το κεφάλι μπροστά ενόσω είσαι στο νερό, χωρίς να χάνεις τον ρυθμό σου ή να σταματάς για να ελέγχεις το πού βρίσκεσαι. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάς, μιας και έχει να κάνει με την ασφάλεια σου.


Holmes Place | γυναίκα χαρούμενη με τη γυμναστική


4. Η σωστή τεχνική είναι το Α και το Ω, καθώς θα σε βοηθήσει να κολυμπήσεις μεγαλύτερη απόσταση, περισσότερη ώρα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Βελτίωσε την αναπνοή σου, προσπαθώντας να ανασαίνεις και από τις δυο πλευρές για να αποφύγεις κυματισμούς, αλλά και για πιο ισορροπημένη κίνηση και μυϊκή επιβάρυνση.

Ναι μεν η κολύμβηση είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό είδος προπόνησης, τα αποτελέσματά της όμως είναι άμεσα και εμφανή. Βελτιώνει την ευλυγισία και ευεξία των μυών, ενώ επίσης ωφελεί την αερόβια προπόνηση, καθώς ενισχύει την σωματική αντοχή.

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged κολύμπι, θάλασσα, άσκηση.