Καλη Διατροφη: Η Πραγματικη Αξια Της

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged υγεία, διατροφή, συμβουλές

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έβαλες την καλή διατροφή σε προτεραιότητα; Ίσως είναι ώρα να θυμηθείς πόσο σημαντική είναι.

Η έννοια «πολυάσχολος» είναι ο εχθρός της καλής διατροφής.

Χρησιμοποιούμε το ότι είμαστε πολυάσχολοι ως δικαιολογία για να «πιάσουμε αυτό» και «να βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το άλλο». 

Αφήνουμε τη διατροφή μας να κατρακυλήσει, μαζί με τη σωματική μας υγεία.

 

Όλοι το κάνουμε. Και είναι λογικό.

 

Αλλά μόλις βγάλεις τη σκέψη σου από αυτήν τη νοοτροπία της γρήγορης λύσης, θα ανακαλύψεις τη διαφορά.

 

Στην πραγματικότητα, αφιερώνοντας λίγες ώρες από την Κυριακή σου για να φτιάξεις τη βάση για υγιεινά γεύματα για την επόμενη εβδομάδα, θα σε κάνει ακόμα πιο παραγωγικό(-ή).

 

Λοιπόν, συγχώρησε τον εαυτό σου και ετοιμάσου να νιώσεις υπέροχα: τα ακόλουθα σημεία θα αποτίσουν τη χαρά και τη σημασία της καλής διατροφής και θα σου δώσουν νέα έκρηξη ενέργειας για να την κάνεις ξανά προτεραιότητα.

 

Πώς η καλή διατροφή μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

·        Η καλή διατροφή δυναμώνει το μυαλό σου

 

Το φαγητό πρέπει να είναι χαρούμενο, ήρεμο και θρεπτικό. Όμως πολύ συχνά, μας περιβάλλει με ενοχές ή μας αφήνει να αισθανόμαστε στερημένοι. Πώς μπορείς να είσαι στο καλύτερό σου σημείο διανοητικά όταν διακυβεύονται οι γνωστικοί σου μηχανισμοί; Η καλύτερη στρατηγική για το μυαλό είναι να καταναλώνεις πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λιπαρά ψάρια, μούρα και ξηρούς καρπούς.

 

·        Η καλή διατροφή μπορεί να σε κάνει κυριολεκτικά να ζήσεις περισσότερο

 

Οι καλύτερες δίαιτες είναι αναμφισβήτητα αυτές που ακολουθούνται στις «γαλάζιες ζώνες», οι οποίες φιλοξενούν τους πιο υγιείς και μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η καλή διατροφή σε αυτά τα μέρη είναι κυρίως φυτική, εποχιακή και μη επεξεργασμένη. Οι άνθρωποι στις γαλάζιες ζώνες τρέφονται με κρέας και ψάρι με φειδώ, ενώ προτιμούν φασόλια, χόρτα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Εσύ θα ζήσεις μέχρι τα 100;!



Holmes Place | χαρούμενη γυναίκα πίνει χυμό πορτοκάλι


 

·        Η καλή διατροφή σε κάνει πιο ευτυχισμένο

 

Η υγιεινή διατροφή σε κάνει ευτυχισμένο και αυτό είναι γεγονός. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και μεταποιημένα τρόφιμα αυξάνει την πιθανότητα κατάθλιψης, στερώντας από τον εγκέφαλό μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Αυτά τα τρόφιμα αναπαράγουν επίσης κακά βακτήρια στο έντερο, το οποίο παίζει βασικό ρόλο όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην ψυχική μας υγεία.

 

·        Η καλή διατροφή σε προστατεύει από σημαντικούς κινδύνους για την υγεία

Μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης, οστεοπόρωσης και ορισμένων τύπων καρκίνου με την καλή διατροφή. Οι δεσμοί μεταξύ καλής διατροφής και γενικής υγείας είναι πολύ σημαντικοί για να παραμεριστούν - και το σώμα σου είναι πολύτιμο για να μη δώσεις προτεραιότητα σε μια θρεπτική διατροφή. Οι μικρές αλλαγές στη διατροφή σου μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

 

·        Η καλή διατροφή σε κάνει πιο ανθεκτικό στον πόνο

 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες. Πολλές από τις γυναίκες πελάτες μας σταματούν να προπονούνται μόλις φτάσει η περίοδός τους. Όχι μόνο η άσκηση μπορεί να έχει όλα τα είδη θετικών επιπτώσεων στις κράμπες, αλλά και η διατροφή μπορεί επίσης να παίξει τεράστιο ρόλο στον πόνο της περιόδου. Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι τα ωμέγα-3 μειώνουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του μήνα. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώνεις περισσότερο λιναρόσπορο ή καρύδια ή σολομό - αντί να καταφεύγεις στον καναπέ και ένα μπουκάλι με ζεστό νερό.

 

Φρόντισε να μην παραμελείς το σώμα ή τον εγκέφαλό σου και άρχισε να κάνεις τη σωστή διατροφή συνήθεια. Ακόμα νιώθεις κολλημένος; Οι διατροφολόγοι των Holmes Place δεν είναι μόνο φιλικοί και προσιτοί - είναι ειδικοί στην ανάπτυξη εξατομικευμένων σχεδίων διατροφής, ειδικά για εσάς.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged υγεία, διατροφή, συμβουλές.