ΤA 5 ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition

Τρώτε λιγότερο, τρώτε υγιεινά... αλλά δεν βλέπετε αποτελέσματα; Σταματήστε να κάνετε αυτά τα 5 συχνά λάθη!

Περιορίζετε την πρόσληψη θερμίδων, αποφεύγετε τα ανθρακούχα ποτά και είστε το τελευταίο άτομο στις συναντήσεις του γραφείου που θα πλησιάσει τα μπισκότα. Γιατί λοιπόν δεν βλέπετε αποτέλεσμα στη ζυγαριά; Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε αυτά τα κοινά λάθη που συνδέονται με την υγιεινή διατροφή:


1.Τρώτε διαιτητικές τροφές.

inside 5 false

Αυτά τα γεύματα φούρνου μικροκυμάτων με χαμηλές θερμίδες, τα ροφήματα και οι μπάρες μπορεί να είναι κατάλληλα, αλλά δεν σας βοηθάνε να χάσετε βάρος και υστερούν σε θρεπτικά συστατικά. Καταναλώστε υγιείς μερίδες φρέσκων, βιολογικών εποχιακών προϊόντων για να νιώθετε πλήρεις για περισσότερο. Για ένα γρήγορο σνακ, δοκιμάστε μια μερίδα ελληνικό γιαούρτι με μερικές ζουμερές φράουλες ή χτυπήστε μια γρήγορη ομελέτα σε λάδι χαμηλών λιπαρών αντί για ένα έτοιμο, αγοραστό γεύμα.

2.Το παρακάνετε με τα υγιεινά λιπαρά.

Αβοκάντο, ξηροί καρποί, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο... δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την καρδιά σας. Αλλά αν το παρακάνετε με τα μεγέθη των μερίδων, άφθονο λάδι στο δείπνο σας με το ψάρι, όλο το αβοκάντο σε μία σαλάτα, ένα ολόκληρο σακουλάκι ξηροί καρποί σε ένα γεύμα, μπορεί να φτάνετε ένα σημείο όπου αυτές οι απίστευτες τροφές σας κάνουν να παίρνετε βάρος.


3.Ο καφές σας είναι μια θερμιδική… νάρκη.

inside 1 5 false

Για πολλούς ανθρώπους, η μέρα δεν ξεκινά χωρίς μια δόση καφέ. Το σοκ της καφεΐνης δεν είναι κακό: ένα φλιτζάνι το πρωί έχει δείξει ότι περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μειωμένο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων και καρκίνου. Αλλά αν κατευθύνεστε προς την τοπική καφετέρια και παραγγέλνετε έναν αρωματικό καφέ με έξτρα σιρόπι, μέλι, κρέμα και πλήρες γάλα, μάλλον πρέπει να είστε έτοιμοι για ένα σοκ όσον αφορά το σύνολο των θερμίδων.

4.Πάντα προτιμάτε σαλάτα.

inside 3 5 false

Δεν υπάρχει κάτι κακό στη σαλάτα, σωστά; Σε αντίθεση με το τι πιστεύει ο κόσμος, μια αθώα σαλάτα μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Επιλέξτε μία πολύ ελαφριά για να μην έχετε τον κίνδυνο να καταναλώσετε αρκετές θερμίδες για να ικανοποιήσετε τις ορμόνες της πείνας σας. Από την άλλη, οι σαλάτες είναι συχνά γεμάτες με έξτρα λιπαρά και θερμίδες: κρεμώδεις σάλτσες, κρουτόν, μπλε τυρί, καραμελωμένα καρύδια και λιπαρά αντιπάστι μπορούν να σας κάνουν τη ζημιά.

5.Δεν προγραμματίζετε εκ των προτέρων.

inside 4 5 false

Πεθαίνετε της πείνας την ώρα που γυρίζετε σπίτι από τη δουλειά ή το γυμναστήριο; Δεν είστε οι μόνοι. Αλλά αν δεν έχετε προετοιμάσει κάτι για να φάτε, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσετε το δείπνο σας. Ο εγκέφαλός σας τρελαίνεται για τροφές υψηλών θερμίδων όταν είστε πεινασμένοι. Γι’ αυτό μπορεί να μπείτε στον πειρασμό μιας πίτσας (αν δεν έχετε ήδη κάνει έφοδο στο βαζάκι με τα μπισκότα για ένα σνακ πριν τον δείπνο).

6.Δεν καταναλώνετε αρκετούς υδατάνθρακες μετά την προπόνηση.

inside 5 5 false

Λένε ότι οι υδατάνθρακες είναι βλαβεροί. Είναι αλήθεια εν μέρει, αλλά μόνο αν τρώτε τα λάθος είδη. Αν ιδρώνετε πολύ σε ένα μάθημα του γυμναστηρίου και κάνετε πεντάλ μέχρι να νιώσετε το κάψιμο ή πιέζετε τον εαυτό σας να τρέξει ακόμη ένα χιλιόμετρο, πρέπει να αναπληρώνετε σωστά την ενέργεια. Οι μύες σας χρειάζονται γλυκογόνο για να αποκατασταθούν και να αναπτυχθούν, που υπάρχει στους καλούς «υδατάνθρακες» όπως φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και λαχανικά.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition