5 τροφες που θα σας βοηθησουν να καψετε το λιπος στο στομαχι

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged fat loss

Μάθετε τις 5 σωστές διατροφικές επιλογές που πρέπει να κάνετε για επίπεδο στομάχι και κοιλιά!

Γνωρίζετε εάν ο τύπος του σώματός σας είναι «αχλάδι», «μήλο» ή κάποιος άλλος; Το σχήμα του σώματός σας εξαρτάται από το γενετικό προφίλ σας, καθώς και από το πού αποθηκεύει ο οργανισμός σας το λίπος. Για παράδειγμα, ένα σώμα τύπου «μήλο» αποθηκεύει το λίπος στο στομάχι, ενώ το σώμα τύπου «αχλάδι» στους μηρούς και τα πόδια.


Οι άνθρωποι με σώμα τύπου «μήλο», διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη. Πρέπει να φροντίζουν ιδιαίτερα για τη μείωση του λίπους στο στομάχι τους. Πρέπει πάντα να ασκούνται και να ασχολούνται με κάποιο σπορ, αλλά πρέπει επίσης να είναι και προσεκτικοί στις διατροφικές τους συνήθειες, επειδή η διατροφή ευθύνεται για το 70% της συνολικής υγείας τους.


Για περισσότερες συμβουλές διατροφής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Nutrition Coaches μας.


Δείτε παρακάτω τις 5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το λίπος στο στομάχι:


1) Κανέλα: Δεν είναι μόνο για τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά! Είναι ένα μπαχαρικό που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά στα ροφήματά σας, τα μούσλι και το γιαούρτι σας. Η κανέλα μειώνει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Εάν έχετε χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, μπορείτε να κάψετε λίπος ευκολότερα.


2) Ψάρια: Ιδιαίτερα ο σολομός, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Σας βοηθούν να ενεργοποιήσετε τις διεργασίες καύσης του λίπους. Η κατανάλωση ψαριών 2 φορές την εβδομάδα είναι ιδανική.


3) Κρέας: περιέχει καρνιτίνη που μεταφέρει το λίπος στα μυϊκά κύτταρα για να μετατραπούν σε ενέργεια. Μπορείτε να τρώτε αρνί ή άπαχο βοδινό κρέας μέχρι 3 φορές την εβδομάδα.


4) Τσίλι: η κατανάλωση πικάντικων τροφών επηρεάζει τη θερμότητα του σώματος, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Ενεργοποιεί την εφίδρωση και διεγείρει το μεταβολισμό σας.


stomach fat inside


Όλες οι παραπάνω συμβουλές διατροφής δεν επαρκούν, εάν δεν πίνετε πολύ νερό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πίνετε 35 ml νερού ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, ενώ όταν γυμνάζεστε η ποσότητα νερού πρέπει να αυξάνεται.


Το κλειδί της επιτυχίας, όταν πρόκειται για την απώλεια λίπους, είναι η αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες. Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση υδατανθράκων και αλκοόλ, που θα οδηγήσουν σε αύξηση του λίπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Οι Nutrition Coaches μας μπορούν να σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε σε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και να βρείτε την ισορροπία στην καθημερινότητά σας.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged fat loss.