6 Τροποι Για Να Αποκτησεις Υγιεινες Διατροφικες Συνηθειες

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged διατροφή, υγεία, διατροφικές συνήθειες

Η υγιεινή διατροφή είναι ένας κοινός στόχος για όλους μας σε κάποια φάση της ζωής μας. Ακριβώς όπως και με οποιονδήποτε άλλο στόχο: πιο εύκολο είναι να το πούμε παρά να το κάνουμε. Λοιπόν, όχι. Εδώ είναι 6 τρόποι για να αναπτύξεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η υγιεινή διατροφή είναι ένας κοινός στόχος για όλους μας σε κάποια φάση της ζωής μας. Ακριβώς όπως και με οποιονδήποτε άλλο στόχο: πιο εύκολο είναι να το πούμε παρά να το κάνουμε. Λοιπόν, όχι. Εδώ είναι 6 τρόποι για να αναπτύξεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες


Με τον τίτλο αυτού του άρθρου, έχεις ήδη καταλάβει ένα σημαντικό πράγμα: δεν υπάρχει μυστικό για την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Εάν έχεις συμβουλευτεί ποτέ έναν διατροφολόγο, το γνωρίζεις ήδη. Αυτό που σίγουρα βοηθάει είναι ένας συνδυασμός διατροφικών συμβουλών, καλής λογικής και απόλαυσης. 


Τα περισσότερα τα γνωρίζουμε ήδη: μια σαλάτα είναι πιο υγιεινή από ένα χάμπουργκερ, ένα φρούτο είναι πιο υγιεινό από ένα ζαχαρούχο σνακ. Γνωρίζουμε επίσης ότι εάν πίνουμε ή τρώμε περισσότερο από αυτό που χρειάζεται το σώμα μας, θα πάρουμε βάρος και εάν μειώσουμε αυτήν την πρόσληψη, θα χάσουμε. Εύκολο να το λες αλλά όχι να το κάνεις - και το γνωρίζουμε αυτό. Θα σε βοηθήσουμε λοιπόν με μικρά πράγματα που μπορείς εύκολα να αλλάξεις και που θα κάνουν τη διαφορά. 



1 - Απόλαυσε ξηρούς καρπούς

Σε είχαμε ήδη προειδοποιήσει για τα οφέλη της κατανάλωσης ξηρών καρπών, αλλά δεν φτάνουν οι λέξεις για να τονίσουμε πόσο υγιεινοί είναι: έχουν λιπαρά, ναι, αλλά είναι κυρίως ακόρεστα. Φρόντισε να τα χρησιμοποιείς ως υποκατάστατα για άλλα σνακ, συνήθως πιο ζαχαρούχα. Ένα άλλο θετικό για τους ξηρούς καρπούς: υπάρχουν τόσα πολλά. Κάσιους, αμύγδαλα, φουντούκια, πεκάν, φιστίκια: θα βρεις το αγαπημένο σου είδος σε χρόνο μηδέν και θα έχεις όλα τα οφέλη για την υγεία σου από αυτό το νόστιμο σνακ



2 - Όχι στο πολύ αλάτι

Είμαστε πλάσματα της συνήθειας. Για παράδειγμα, σκέψου το μαγείρεμα. Αυτό που μάθαμε είναι ότι πρέπει να αλατίζουμε το φαγητό μας και τείνουμε να το κάνουμε σχεδόν ασυναίσθητα. Λοιπόν, ένα βήμα για τη μείωση της πρόσληψης αλατιού - ένας ενήλικας δεν πρέπει να προσλαμβάνει περισσότερο από 6g την ημέρα - είναι να δοκιμάσεις το φαγητό σου πριν προσθέσεις αλάτι. Θα εκπλαγείς για το πώς αυτό θα σε βοηθήσει να μειώσεις τη χρήση του. 



3 - Γάλα με χαμηλά λιπαρά

Το γάλα εξακολουθεί να υπάρχει στη διατροφή μας. Αυτό το εμβληματικό προϊόν - όλοι θυμούνται τις διαφημίσεις - αποτελεί μέρος της διατροφής μας εδώ και αιώνες. Πώς μπορείς λοιπόν να απολαύσεις το γάλα σου; Αντικαθιστώντας το πλήρες γάλα με γάλα χαμηλών λιπαρών. Θα έχει διαφορετική γεύση στην αρχή, αλλά σε λίγες εβδομάδες δεν θα καταλαβαίνεις πια διαφορά. 



4 - Προγραμματισμός

Είναι πολύ πιο εύκολο να επιμείνεις στον στόχο σου να αναπτύξεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες όταν προγραμματίζεις. Αναζήτησε υγιεινά συστατικά, δοκίμασε τις δικές μας συνταγές. Σκέψου τα αγαπημένα σου πιάτα: είναι όμορφα, ευωδιαστά και νόστιμα και σου αρέσει η υφή τους: είναι ελκυστικά για όλες τις αισθήσεις σου. Μόλις αρχίσεις να προγραμματίζεις και να επιλέγις αυτό που θες να γευματίσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα βρεις πιο υγιεινές εναλλακτικές τόσο νόστιμες όσο και τα αγαπημένα σου πιάτα



Holmes Place | γυναίκα κόβει παντζάρια



5 - Φρούτα και λαχανικά

Δεν υπάρχουν λόγια για να τονίσουμε το πόσο σημαντικό είναι να αυξήσουμε την ποσότητα πρόσληψης φρούτων και λαχανικών. Έχεις πέντε μερίδες την ημέρα στη διατροφή σου; Γιατί αυτή είναι η συνιστώμενη ποσότητα: να καταναλώνεις τουλάχιστον πέντε μερίδες από ποικιλία φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα. Όσον αφορά τα φρούτα, άρχισε να τα προσθέτεις σε σαλάτες και ως σνακ. Όσο για τα λαχανικά, πρόσθεσέ τα στη διατροφή σου ωμά όπως το σπανάκι και το λάχανο και φτιάξε περισσότερες σούπες



6 - Νερό

Είναι ο συνεργός σου στο έγκλημα, ειδικά εάν συνδυάζεις αυτόν τον στόχο με άσκηση. Συνιστώνται 6 με 8 ποτήρια τη μέρα. Το νερό όχι μόνο θα σε ενυδατώσει αλλά και θα σταματήσει και τις λιγούρες. Απόφυγε τα ζαχαρούχα και ανθρακούχα ποτά, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλλά και τα αλκοολούχα. Μπορείς επίσης να συμπεριλάβεις φρούτα και λαχανικά σε smoothies για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμινών.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged διατροφή, υγεία, διατροφικές συνήθειες .