Μπισκoτα 5 συστατικων με αμυγδαλο και ταχινι (vegan)
Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged μπισκότα, vegan , αμύγδαλο
Δοκίμασε αυτή την πεντανόστιμη vegan συνταγή για τα πιο θρεπτικά μπισκότα με αμύγδαλο και ταχίνι.
Υλικά:
- 2 κούπες/225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- ¾ κούπας/200 γρ. πάστα από ταχίνι
- ½ κούπα/130 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- ½ κ.γ. ψιλό ορυκτό αλάτι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ψιλοκομμένα φιστίκια, αμύγδαλα ή σουσάμι, για γαρνιτούρα

Προετοιμασία:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170C/340F. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεστάνετε για λίγα λεπτά το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη υφή.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
- Βάλτε 1–2 κουταλιές της σούπας (40 γρ.) της ζύμης στην παλάμη του χεριού σας και σχηματίστε μια μπαλίτσα.
- Ψήστε για περίπου 10 λεπτά + αφήστε να πάρουν χρώμα για 5 λεπτά.
Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged μπισκότα, vegan , αμύγδαλο.