Μπισκoτα 5 συστατικων με αμυγδαλο και ταχινι (vegan)

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged μπισκότα, vegan , αμύγδαλο

Δοκίμασε αυτή την πεντανόστιμη vegan συνταγή για τα πιο θρεπτικά μπισκότα με αμύγδαλο και ταχίνι.

Υλικά:

  • 2 κούπες/225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • ¾ κούπας/200 γρ. πάστα από ταχίνι
  • ½ κούπα/130 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κ.γ. ψιλό ορυκτό αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ψιλοκομμένα φιστίκια, αμύγδαλα ή σουσάμι, για γαρνιτούρα


Holmes Place | Μπισκότα 5 συστατικών με αμύγδαλο και ταχίνι (vegan)


Προετοιμασία:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170C/340F. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεστάνετε για λίγα λεπτά το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη υφή.
  • Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά.
  • Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
  • Βάλτε 1–2 κουταλιές της σούπας (40 γρ.) της ζύμης στην παλάμη του χεριού σας και σχηματίστε μια μπαλίτσα.
  • Ψήστε για περίπου 10 λεπτά + αφήστε να πάρουν χρώμα για 5 λεπτά.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged μπισκότα, vegan , αμύγδαλο.