Φυσικα, σπιτικα αθλητικα ροφηματα: η εναλλακτικη λυση ροφηματων τυπου Gatorade!

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition

Συνταγές για να ετοιμάσετε το δικό σας ενεργειακό ρόφημα!

Αν εσείς ή τα παιδιά σας, απολαμβάνετε να συμμετέχετε σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, σίγουρα έχει υπάρξει για εσάς κάποια στιγμή που το σκέτο νερό δεν σας ικανοποιούσε. Ακόμη και το νερό με λεμόνι ή λάιμ γίνεται βαρετό μετά από λίγο, και όταν χρειάζεστε ενυδάτωση, έχετε συχνά την ανάγκη να προσθέσετε ηλεκτρολύτες. Πριν σταματήσετε λοιπόν σε κατάστημα για ένα Gatorade ενώ βρίσκεστε καθ’ οδόν για τον αγώνα, δοκιμάστε να ετοιμάσετε το δικό σας φυσικό ρόφημα! Είναι εύκολο, εξίσου γρήγορο, και πολύ πιο υγιεινό!

Για περισσότερες συμβουλές διατροφής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Nutrition Center!


Το συνηθισμένο ρόφημα Gatorade περιέχει: Νερό, σιρόπι σακχαρόζης, σιρόπι γλυκόζης-φρουκτόζης, κιτρικό οξύ, φυσικό άρωμα σταφυλιού με άλλα φυσικά αρώματα, αλάτι, κιτρικό νάτριο, δισόξινο φωσφορικό κάλιο, κόκκινο 40, Μπλε 1 (οι πληροφορίες προέρχονται από φωτογραφία της ετικέτας του Gatorade με γεύση σταφυλιού). Αν και η συνεχής ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία σας, ωστόσο, το φωσφορικό κάλιο, οι μυστήριες «φυσικές γεύσεις» και οι τεχνητές χρωστικές ουσίες είναι πραγματικά απαραίτητες;

Οπότε, τις στιγμές που χρειάζεστε κάτι περισσότερο από νερό για να ενυδατωθείτε (σε αθλητικά παιχνίδια, σε ένα τρίαθλο, στην εργασία, κ.λπ.), μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή ροφήματος, η οποία είναι πιο φυσική, σε αντίθεση με τα ροφήματα τύπου Gatorade ή Powerade.

homemade drinks inside

Το πιο εύκολο αθλητικό ρόφημα που είναι εκπληκτικά θρεπτικό (το οποίο χρησιμοποιούταν ακόμα και για εγχύσεις πλάσματος κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ειρηνικού) είναι το απλό ή επεξεργασμένο νερό καρύδας με μια κουταλιά χυμού λάιμ. Το νερό καρύδας έχει περισσότερο κάλιο από τα αθλητικά ροφήματα και αποτελεί μια πιο φυσική πηγή νατρίου. Στις μέρες μας, το προτιμούν πολλοί αθλητές.

Το μόνο μειονέκτημα του νερού καρύδας είναι η τιμή. Αν θέλετε ένα φθηνό (που εξακολουθεί να είναι υγιεινό και νόστιμο) εναλλακτικό ρόφημα, αυτή η ευέλικτη συνταγή αποτελεί την επόμενη καλύτερη πρόταση...

Σπιτική συνταγή για φυσικά, ενεργειακά & αθλητικά ροφήματα

Συστατικά
• 1 λίτρο υγρού (επιλογές: πράσινο τσάι, αφεψήματα, νερό καρύδας, σκέτο νερό, κ.λπ.)
• ⅛ -1 / 4 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό επιτραπέζιο αλάτι, αλλά δεν περιέχει όλα τα ιχνοστοιχεία)
• ¼ έως ½ κουταλάκι θρυμματισμένων δισκίων ή σκόνης ασβεστίου και μαγνησίου (προαιρετικά)
• ¼ φλιτζάνι χυμού ή περισσότερο (προαιρετικά). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταφύλι, μήλο, λεμόνι, λάιμ, ανανά, κ.λπ.)
• 1-2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (προαιρετικά) - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι, στέβια, κ.λπ. Προτείνω να βράσετε φύλλα στέβιας μαζί με την υγρή βάση για πιο φυσική επιλογή.

Οδηγίες
• Ετοιμάστε το τσάι εάν το χρησιμοποιήσετε ή την ελαφρώς ζεστή υγρή βάση
• Προσθέστε το αλάτι της θάλασσας και το ασβέστιο και το μαγνήσιο
(εφόσον τα χρησιμοποιήσετε)
• Προσθέστε το χυμό και ανακατέψτε ή ανακινήστε καλά
• Ψύξτε το ρόφημα και διατηρείστε το στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσετε

Μία άλλη ευκολότερη εναλλακτική λύση είναι η ακόλουθη συνταγή.

Σπιτική συνταγή για ενυδατικό ρόφημα

• 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 6-8 λεμόνια)
• 1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
• 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Τοποθετήστε τα συστατικά σε ένα μεγάλο βάζο και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν (ο χυμός λεμονιού και η μαγειρική σόδα θα αντιδράσουν, οπότε ανακατέψτε τα καλά) και διατηρήστε το συμπύκνωμα στο ψυγείο. Αυτό μπορεί να προστεθεί σε 1 γαλόνι φιλτραρισμένου νερού, ή να προσθέσετε 1-2 κουταλιές σε κάθε 8 ουγγιές (1 φλιτζάνι) νερού.

Μοιραστείτε τη δική σας συνταγή για το αγαπημένο σας ενεργειακό ποτό στα σχόλια!

Αν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη, επικοινωνήστε με το Nutrition Center.

Επανέκδοση με την άδεια της DailyHealthPost

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition