10 Καλοκαιρινες Τροφες Για Απωλεια Λιπους

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged τροφές, καλοκαίρι, λίπος

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία μπαίνουμε σε καλοκαιρινό mood και το μυαλό μας νοσταλγεί, τι άλλο… παραλία και μπάνιο στη θάλασσα! Ακόμα και αν έχουμε πάρει βάρος λόγω των συνθηκών, παρακάτω είναι μερικές ιδέες για τροφές που θα μπορούσαμε να εντάξουμε τη διατροφή μας, οι οποίες με τις ιδιότητες που έχουν βοηθούν στην καύση του λίπους και εγείρουν το μεταβολισμό μας.

1. Ανανάς

Με τις ιδιότητες του, αποτελεί ένα αντιφλεγμονώδες superfood που βοηθά στην πέψη, αποτρέπει το πρήξιμο και μας χαρίζει επίπεδη κοιλιά!


2. Ροδάκινα

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, σίδηρο και φυτικές ίνες. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και αποτελούν μια ήπια καθαρτική και διουρητική τροφή. Επίσης, χάρη στη Β καροτίνη που περιέχουν βοηθούν το δέρμα να παραμείνει φρέσκο και φωτεινό!


3. Καρπούζι

Αποτελείται κατά 92% από νερό, είναι χορταστικό και χαμηλό σε θερμίδες. Με αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και το λυκοπένιο, αποτελεί μια πολύ υγιεινή δροσιστική τροφή!


4. Σταφύλια

Τα σταφύλια παρέχουν πολύτιμες βιταμίνες και στοιχεία για τον οργανισμό. Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, αποτελούν ένα φυσικό λιποδιαλύτη, ενώ η βιταμίνη C που περιέχουν τα καθιστά μια ισχυρή αντιοξειδωτική τροφή!


5. Σαρδέλες

Οι σαρδέλες συνδυάζουν στοιχεία που καταπολεμούν το λίπος και βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, φώσφορο, Ω3 λιπαρά και βιταμίνη D.


Holmes Place | γυναίκα τρώει με τις φίλες της σε εστιατόριο


6. Κεράσια

Δεν είναι μόνο πεντανόστιμα, αλλά και πολύ ευεργετικά! Περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, ωφέλιμα για την καρδιά και το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Παράλληλα περιέχουν θρεπτικές ουσίες που προάγουν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, όπως και ουσίες που λειτουργούν ως καθαρτικό για τα νεφρά και το συκώτι μας. Τέλος η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ρεσερβατρόλη, βοηθά στην καύση του λίπους και αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού μας!


7. Τομάτες

Οι τομάτες έχουν πολύ λίγες θερμίδες και είναι πολύ ευεργετικές. Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, βιταμίνη C, φλαβονοειδείς ουσίες, βιταμίνες και μέταλλα.

Το λυκοπένιο είναι μια πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες. Προστατεύει τον οργανισμό από τη γήρανση και προάγει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, ενώ θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση.


8. Κολοκύθια

Τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο. Επίσης είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως λουτεΐνη και β-καροτένιο.

Με μία ρεαλιστική μερίδα κολοκυθιών, μπορούμε, λοιπόν, να λάβουμε όλα τις ευεργετικές τους ιδιότητες με πολύ λίγες θερμίδες!


9. Αγγούρια

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το αγγούρι, είναι από τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά του.

Οι ουσίες αυτές εμποδίζουν την οξείδωση στον οργανισμό μας και επομένως και το σχηματισμό ελεύθερων ριζών.

Επίσης η υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό (96%) παίζει σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Περιέχει ελάχιστες θερμίδες, μας χορταίνει, ενώ παράλληλα παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του εντέρου, παράγοντας εξίσου σημαντικός για την απώλεια βάρους! 


10. Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχει αρκετή ποσότητα νερού.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος.


Εντάξτε στη διατροφή σας τις παραπάνω τροφές και διεγείρετε το μεταβολισμό σας. Με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούμε να διατηρήσουμε το βάρος μας και να έχουμε ένα υγιές και

δυνατό σώμα!


Για περισσότερες διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, επικοινωνήστε με τους Nutrition Coaches των Holmes Place.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged τροφές, καλοκαίρι, λίπος.