Μυϊκη Τονωση Χωρις Βαρη: 5 Εξυπνες Ασκησεις Με Το Βαρος Του Σωματος

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged ασκήσεις, μύες, σώμα

Αν δεν σου είναι καθόλου ευχάριστο να σηκώνεις βάρη, αλλά θέλεις να τονώσεις τους μυς σου, υπάρχει λύση. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει ασκήσεις με το βάρος του σώματος σου. Έτσι, θα ξυπνήσεις τους μυς σου και θα αυξήσεις τη δύναμη σου.

Αν ανήκεις στους αρχάριους, οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξελίξεις τη δύναμη σου. Με ασκήσεις όπως push ups, burpeesστηρίξεις και βυθίσεις, θα μπορέσεις να αποκτήσεις τη λειτουργικότητα που χρειάζεσαι και να προετοιμάσεις το σώμα σου, προκειμένου να ανεβάσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης


1.    Κάμψεις

Χέρια, πλάτη, στήθος και κορμός θα δουλέψουν συγχρόνως. Αν δεν σου είναι δύσκολο να κάνεις κάμψεις, κάθισε στα γόνατα και θα δεις πως μόνο οι πρώτες επαναλήψεις θα σε ταλαιπωρήσουν. Όταν βρεις τον ρυθμό σου, θα είναι όλα πιο εύκολα. Άλλωστε αν δεν ξεκινήσεις, δεν θα δεις ποτέ τι θα μπορούσες να καταφέρεις.



Holmes Place | free trial banner



2.    Βυθίσεις τρικέφαλων

Αν δεν θες να παραπονιέσαι για τα λεγόμενα «μπρατσάκια», θα πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα σου αυτή την άσκηση. Είναι από τις βασικές ασκήσεις τρικεφάλων και μπορείς να την κάνεις παντού. Αν δεν έχεις πάγκο γυμναστικής, χρησιμοποίησε μια καρέκλα ή το μπράτσο του καναπέ. Αν είσαι έξω, αξιοποίησε ένα παγκάκι. Μην ξεχνάς να κρατάς τη λεκάνη σου κοντά στην επιφάνεια που επέλεξες για να την εκτελέσεις.


3. Step Up

Δυνάμωσε τα πόδια σου! Χρησιμοποίησε ένα σταθερό κουτί ή μια οποιαδήποτε ψηλή, γερή επιφάνεια και ξεκίνα να ανεβαίνεις με το ένα πόδι για αρχή και μετά συνέχισε με το άλλο. Θα δεις πως αυτός ο τρόπος είναι αποτελεσματικός για την ενδυνάμωση των γλουτών, των τετρακεφάλων και των δικεφάλων.


4. Spider Crawl

Μια άσκηση με την οποία μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα! Πρόκειται για την κίνηση αναρρίχησης. Τα χέρια σου θα είναι σε εγρήγορση γιατί σε αυτά στηρίζεσαι. Τα πόδια θα είναι σε κίνηση και ο κορμός θα δουλεύει την ισορροπία και όλους τους μύες της κοιλιάς. Πάρε θέση για κάμψεις με τα χέρια τεντωμένα. Σήκωσε το δεξί πόδι και με αργή κίνηση λύγισε το γόνατο και προσπάθησε να το φέρεις όσο πιο κοντά στο ύψος του ώμου. Επανάφερε το στην αρχική θέση και επανάλαβε την κίνηση με το άλλο πόδι.


5. Burpees

Η άσκηση αυτή δεν είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά τα συνδυάζει όλα σε ένα. Αερόβιο και άσκηση δύναμης για να κάψεις πολλές θερμίδες.

 

Σε συνεργασία με την

Εβελίνα Νύκτα

Personal Trainer/ Fitness Editor

www.being.gr

Δημοσιεύθηκε στο Blog, Fitness and tagged ασκήσεις, μύες, σώμα.