Προπονηση Στο Σπιτι: 5 Αντικειμενα Που Μπορεις Να Χρησιμοποιησεις Για Να Γυμναστεις

Δημοσιεύθηκε στο Fitness and tagged άσκηση, σπίτι, εξοπλισμός

Μην αφήσεις την έλλειψη εξοπλισμού γυμναστικής να σε εμποδίσει να διατηρήσεις τη ρουτίνα της προπόνησής σου - κάνε την προπόνησή σου με είδη οικιακής χρήσης. Εδώ θα βρεις 5 που μπορείς να δοκιμάσεις.

Ενώ μένουμε στο σπίτι, είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε πιο επιρρεπείς στο να παραλείψουμε τη ρουτίνα προπόνησής μας. Άλλωστε, είμαστε άνετα, και δεδομένου ότι δεν βγαίνουμε από το σπίτι, δεν έχουμε την επιθυμία να κάνουμε γυμναστική. Επιπλέον, δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό γυμναστικής για να κάνουμε την προπόνηση


Παρόλο που όλα αυτά μπορεί να είναι αλήθεια, υπάρχουν πάντα εναλλακτικές. Για παράδειγμα, έχεις δοκιμάσει μία από τις προπονήσεις με το σωματικό σου βάρος που είναι μέρος της σειράς προπονήσεων για το σπίτι από τα Holmes Place;


Μπορούμε επίσης να γίνουμε δημιουργικοί και να χρησιμοποιήσουμε τυχαία οικιακά αντικείμενα. Καλά διάβασες: αυτά τα αντικείμενα μπορεί να έχουν άλλο σκοπό, τουλάχιστον διαφορετικό από αυτόν που συνήθως τους δίνουμε. Παρακάτω σου παραθέτουμε μερικά: 


1) Πετσέτες 

Συνήθως χρησιμοποιείς μια πετσέτα μετά το μπάνιο για να στεγνώσεις, αλλά αυτό το οικιακό είδος μπορεί να είναι κάτι περισσότερο. Σκέψου το λάστιχο αντίστασης. Ναι, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τις διατάσεις σου. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κάνεις μια πολύ αποτελεσματική προπόνηση για τα πόδια. Ένα παράδειγμα; Knee tucks. Σε θέση σανίδας, τοποθέτησε μια πετσέτα κάτω από τα πόδια σου. Ενεργοποίησε το κέντρο σου και τράβηξε ταυτόχρονα και τα δύο γόνατα προς το στήθος: η πετσέτα θα γλιστρήσει στο πάτωμα. Τέντωσε τα πόδια ξανά και ολοκλήρωσε όσες επαναλήψεις θες. 


2) Καρέκλες 

Μια σταθερή καρέκλα μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα βασικό έπιπλο: απλά φρόντισε να μην έχει ροδάκια. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να εκτελέσεις μερικές βυθίσεις τρικεφάλων, για παράδειγμα. Μια άλλη καλή άσκηση που πρέπει να κάνεις είναι οι αντίστροφες προβολές με μια καρέκλα. Με την πλάτη σου στραμμένη στην καρέκλα, τοποθέτησε ένα πόδι στην καρέκλα διατηρώντας ταυτόχρονα την πλάτη σου ευθεία. Κάνε βαθύ κάθισμα. Επανάλαβε και μετά άλλαξε πόδια. 


3) Ένα μαξιλάρι 

Δεν είναι απλώς για να ξαπλώνεις και να ξεκουράζεσαι: μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη δύναμη του κέντρου σου. Βάλε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου. Με το κάτω μέρος της πλάτης σου να αγγίζει το πάτωμα, τέντωσε τα πόδια και τα χέρια σου. Λύγισε τα γόνατά σου και φέρε τα στο στήθος σου. Κρατήσε το μαξιλάρι με τα χέρια σου, τέντωσε τα χέρια σου ψηλά, τέντωσε τα πόδια σου και αγγίξτε με το μαξιλάρι το πάτωμα. Επίστρεψε στη θέση V και επανάλαβε. 


4) Μπουκάλια απορρυπαντικών ρούχων

Αναφέραμε αυτά τα μπουκάλια, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλια νερού, κονσέρβες σούπας ή συσκευασίες γάλακτος, για παράδειγμα. Ο στόχος είναι να έχουμε μερικά οικιακά βάρη για να δουλέψουμε τους μύες, ένα είδος οικιακού αλτήρα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις kickbacks, overhead presses, bicep curls ή front raises


5) Χαρτί υγείας 

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα των τελευταίων εβδομάδων, το χαρτί υγείας μπορεί επίσης να γίνει μέρος της προπόνησής σου. Χρησιμοποίησέ το για μερικές δυναμικές σανίδες. Ξεκίνησε στοιβάζοντας 4 ή 5 ρολά χαρτιού το ένα πάνω στο άλλο. Κατέβα στη θέση σανίδας και φρόντισε το χαρτί τουαλέτας να βρίσκεται σε μία πλευρά σου. Χρησιμοποίησε το χέρι σε αυτήν την πλευρά για να πάρεις τα ρολά, ένα προς ένα, και να τα στοιβάξεις ξανά στην άλλη πλευρά. Επανάλαβε. 


Βρες περισσότερες προπονήσεις για το σπίτι εδώ.

Δημοσιεύθηκε στο Fitness and tagged άσκηση, σπίτι, εξοπλισμός .