Push-ups Για Να Εχεις Τελειο Σωμα Στην Παραλια

Δημοσιεύθηκε στο Fitness and tagged σώμα, άσκηση, push-ups

Το ιδανικό σώμα σου, το αποκτάς με συστηματική γυμναστική και ισορροπημένη διατροφή. Υπάρχουν παρόλα αυτά κάποιες κατάλληλες ασκήσεις, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να «σφίξεις» σε πολύ λιγότερο χρόνο και μια απο τις βασικότερες είναι τα Push-ups.

Τα Push-ups είναι μια απο τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για το σώμα σου, τα οποία μπορείς να εκτελέσεις ακόμα και αν δεν πηγαίνεις γυμναστήριο. Σε βοηθούν να δουλέψεις το στήθος, τους ώμους, τους τρικέφαλους και τον κορμό, συνεπώς δίνουν στο επάνω μέρος του σώματος δύναμη και γράμμωση, χωρίς βάρη και εξοπλισμό.


Για το καλοκαίρι, λοιπόν, που πλησιάζει μπορείς με ασφάλεια απο το σπίτι να «φτιάξεις» το σώμα σου.

Όταν ακούς Push-ups ή κάμψεις συνήθως το μυαλό πάει στην κλασική μορφή θέσης κορμού που όλοι μας γνωρίζουμε ή έστω έχουμε δει. Υπάρχουν όμως και παραλλαγές στην εκτέλεση που κάθε μία από αυτές, ενεργοποιεί τους μύες διαφορετικά. Ας δούμε τις βασικότερες.


Τα «βασικά» για ορθή εκτέλεση είναι: τα χέρια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων και τα πόδια τεντωμένα και σχεδόν ενωμένα. Το βάρος του σώματος πρέπει να σηκώνεται από τα χέρια και όχι από άλλα μέρη του σώματος. Μαλακή και συνεχής εκτέλεση, με σωστή εισπνοή-εκπνοή, χωρίς ταλαντώσεις λεκάνης και τέλος το στήθος δεν πρέπει να ακουμπάει στο έδαφος, αλλά να απέχει 5-10 εκατοστά στο κατώτερο σημείο της εκτέλεσης.


Holmes Place | γυναίκα κάνει Push-ups


1.   Push-ups με στήριξη (για αρχάριους)

Σε ένα σκαμπό ή ακόμα και στον τοίχο, το σώμα σου θα είναι σε πιο ψηλή θέση από ότι στα κλασικά push-ups και έτσι η επιβάρυνση θα είναι λιγότερη. Ξεκινάς να κάνεις push-ups βάζοντας δύναμη να ισιώσουν τα χέρια σου ώστε να μην ακουμπάς στον τοίχο ή το στήριγμα που έχεις. Το επόμενο στάδιο ειναι να κάνεις push-ups στο δάπεδο, στηριζόμενος στα γόνατα και με ενωμένους τους αστραγάλους.

 

2.   Κλασικό

Κανονική εκτέλεση με στήριξη στα χέρια και στα δάχτυλα των ποδιών.

 

3.   Δύσκολο

Στηρίζεις τα δάχτυλα των ποδιών σε μια επιφάνεια ψηλότερη από το έδαφος, π.χ. καρέκλα και τα χέρια στο δάπεδο άρα το σώμα σε κλίση.

 

4.   Τριγωνάκι push-ups

Τοποθέτησε τα χέρια σου μαζί ωστε να σχηματίζουν τρίγωνο κάτω από το στήθος και με τους αγκώνες κοντά στον κορμό.

 

Τέλος, κάνε Push-ups 3-4 φορές την εβδομάδα, 3-4 σετ των 8-12 επαναλήψεων με αργό ρυθμό, ως μέρος, ενός ευρύτερου προγράμματος γυμναστικής.

Δημοσιεύθηκε στο Fitness and tagged σώμα, άσκηση, push-ups.