Ποσες Φορες την Εβδομαδα Πρεπει να Προπονεισαι;

Δημοσιεύθηκε στο Fitness and tagged προπόνηση, άσκηση, ευεξία, σώμα

Γνωρίζεις ότι πρέπει να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου, όσον αφορά την άσκηση και τη σωματική ευεξία. Αλλά πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να προπονείσαι; Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και κέρδισε λίγο παραπάνω χρόνο για σένα!

Αν οι γιατροί μπορούσαν να βάλουν τα οφέλη της άσκησης σε ένα πρακτικό μικρό χάπι, θα υπήρχαν ατελείωτες ουρές έξω από τους γιατρούς για να το πάρουν. Και όμως είναι εντελώς δωρεάν, δρα αμέσως και δεν χρειάζεσαι συνταγογράφηση για να απολαύσεις τα οφέλη της προπόνησης.

 

Γνωρίζεις ότι η άσκηση σε κάνει πιο χαρούμενο και πιο υγιή. Άλλωστε το λέει και η επιστήμη. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι η «δόση» που πρέπει να πάρεις. Η δυσκολότερη ερώτηση είναι, πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμνάζομαι; Πρέπει να φεύγεις… διαλυμένος από τα μαθήματα διαλειμματικής προπόνησης, 5 φορές την εβδομάδα ή ένα αργό και σταθερό μάθημα Pilates κάθε Κυριακή είναι αρκετό; Ας δούμε τι λένε τα στοιχεία…

 

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να προπονείσαι για άριστη υγεία;

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αν είσαι μεταξύ 18 και 64 ετών πρέπει να κάνεις

Α) τουλάχιστον 150 λεπτά, μέτριας έντασης, αερόβια σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα ή

Β) τουλάχιστον 75 λεπτά έντονη σωματική δραστηριότητα

ή

Γ) ένα ισοδύναμο και των δύο.

 

Μπορείς πολύ απλά να κατανείμεις τον συνολικό χρόνο άσκησης μέσα στην εβδομάδα σου. Βασικά, ο στόχος είναι να κάνεις το σώμα σου να κινηθεί 5 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά. Η άσκηση μέτριας έντασης πρέπει να αυξάνει σημαντικά τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή σου. Μπορεί να ιδρώνεις, αλλά παράλληλα να μπορείς να μιλάς με έναν φίλο. Παραδείγματα ασκήσεων μέτριας έντασης περιλαμβάνουν:

 

●    Γρήγορο περπάτημα

●    Ελαφρύ τρέξιμο

●    Ποδηλασία κάτω από 10mph (χωρίς κλίσεις)

●    Κολύμβηση με αργό και σταθερό ρυθμό

●    Αεροβική άσκηση στο νερό

●    Ήπια Yoga (τα μαθήματά μας είναι εκπληκτικά για την κυκλοφορία του αίματος)



Holmes Place | free trial


 

Ανέβασε την ένταση

Για να ανεβάσεις την ένταση (ειδικά τις εβδομάδες που μπορεί να μην έχεις αρκετό χρόνο για άσκηση 5 ξεχωριστές ημέρες), μπορείς να βάλεις μερικές προπονήσεις υψηλής έντασης στη ρουτίνα σου. Πρέπει να αναπνέεις βαθιά και γρήγορα με την έντονη άσκηση και δεν θα μπορείς να μιλάς με τον φίλο σου, μέχρι να σταματήσεις για να πάρεις μια ανάσα. Μερικές ιδέες:

 

●    Τρέξιμο

●    Πεζοπορία σε ανηφορική κλίση ή με βαρύ σακίδιο

●    Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (δοκίμασε το Xpress class διαλειμματικής προπόνησης 15 λεπτών)

●    Αεροβική γυμναστική (το AIRFIT θα σε ενθουσιάσει)

●    Aqua Fit (προπόνηση μυϊκής τόνωσης μέσα στην πισίνα)

 

Δεν υπάρχει ένας τύπος προπόνησης για όλους. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα, εφόσον έχεις χρόνο για αποθεραπεία. Επειδή όμως μπορεί να μην έχεις κάθε μέρα τον χρόνο να πας στο γυμναστήριο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάλεις την άσκηση στην καθημερινή σου ρουτίνα.

 

Η καθιστική ζωή έχει πάρει πλέον επίσημα τον τίτλο του «αθόρυβου δολοφόνου», καθώς αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, διαβήτη και παχυσαρκίας. Για να βάλεις περισσότερη κίνηση στην ημέρα σου, κάνε μια βόλτα στο μεσημεριανό σου διάλειμμα, χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή κατέβα από το λεωφορείο λίγο πριν τη στάση σου και περπάτησε για το υπόλοιπο της διαδρομής (ή πάρε το ποδήλατο για να πας στη δουλειά).

 

Αν δοκιμάσεις την ευρεία γκάμα των μαθημάτων μας μπορεί και να ξεπεράσεις τα συνιστώμενα 150 λεπτά άσκησης κάθε εβδομάδα! Πολλά από τα ομαδικά μας μαθήματα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά από τα Holmes Place, έτσι ώστε να μη μπορείς να τα βρεις οπουδήποτε αλλού. Σου εγγυόμαστε ότι θα βρεις μια δραστηριότητα που να σου αρέσει. Ξεκίνα να ζεις την υγιεινή ζωή που θέλεις, από σήμερα!

Δημοσιεύθηκε στο Fitness and tagged προπόνηση, άσκηση, ευεξία, σώμα.