5+1 Effective Ways to Avoid the Common Cold Discover

Posted in Blog, Wellness and tagged αποφυγή κρυολογήματος, πρόληψη, συμβουλές υγείας

Το κρυολόγημα είναι μια συνηθισμένη κατάσταση τους χειμερινούς μήνες, σχεδόν αναπόφευκτη. Η ξαφνική αλλαγή των καιρικών συνθηκών και η απότομη αυξομείωση της θερμοκρασίας, αρκετές φορές συνοδεύεται με την εμφάνιση των κλασικών συμπτωμάτων του κρυολογήματος, όπως βήχα, πονόλαιμο, καταρροή και πονοκέφαλο.

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι να προφυλάξετε τον εαυτό σας από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα.

 

1.       Αποφύγετε την υγρασία

Η υγρασία είναι ένα από τα πιο συνήθη αίτια κρυολογήματος. Αν και την υγρασία στους εξωτερικούς χώρους δεν μπορείτε να την αποφύγετε, μπορείτε να κρατήσετε τους κλειστούς χώρους σας χωρίς υγρασία, επενδύοντας σε έναν αφυγραντήρα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μικρόβια θα δυσκολευτούν να εισέλθουν στον οργανισμό σας.


2.       Πάρτε συμπληρώματα βιταμίνης D

Αυτή είναι μια συμβουλή για άτομα που δεν προσλαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης που χρειάζεται ο οργανισμός τους. Η βιταμίνη D θα συμβάλλει στην προστασία του αναπνευστικού σας συστήματος και θα θωρακίσει το ανοσοποιητικό σας.


3.       Πλένετε συστηματικά τα χέρια σας

Το πιο σημαντικό είναι να κρατάτε καθαρά τα χέρια σας, ώστε να αποφεύγετε την επαφή με μικρόβια. Πέρα από τη χρήση αντισηπτικού είναι πολύ σημαντικό να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας και να αποφεύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας όταν βρίσκεστε έξω.


4.       Καθαρίστε το κινητό σας

Το κινητό είναι η προέκταση του χεριού σας και μια μεγάλη εστία μικροβίων που αναπόφευκτα μεταφέρονται από το χέρι σας σε άλλα σημεία του σώματος σας. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζετε το κινητό σας, κάθε φορά που γυρνάτε σπίτι σας.


5.       Ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε επαρκώς

Είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε αρκετά, ώστε να διατηρείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα στα βέλτιστα επίπεδα. Αν εξαντλείτε τον οργανισμό σας, το ανοσοποιητικό σας θα είναι πιο ευάλωτο σε μικρόβια και ιούς.


6.       Προσθέστε προβιοτικά στη διατροφή σας

Τροφές όπως το γιαούρτι ή ακόμη και κάποιο συμπλήρωμα, μπορούν να ενισχύσουν αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σας.

 

Holmes Place Café Suggests

·       Salmon Rolls: Ο σολομός είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης D, που παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

 

·       Γιαούρτι 2% με Ξηρούς Καρπούς και Αποξηραμένα Super Fruits:1 φλιτζάνι γιαούρτι παρέχει σχεδόν το 20% της ημερήσιας ανάγκης σας σε ψευδάργυρο, απαραίτητο μέταλλο για την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Posted in Blog, Wellness and tagged αποφυγή κρυολογήματος, πρόληψη, συμβουλές υγείας.