3 ΣΗΜΕΙΑ ΠΙΕΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Δημοσιεύθηκε στο Wellness

Τα σημεία πίεσης είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μακροπρόθεσμη λύση για την ανακούφιση του πόνου.

Αν και μπορεί να χαλαρώνετε καλύτερα απολαμβάνοντας την προπόνησή σας στο γυμναστήριο ή ξαπλώνοντας σε μια πετσέτα στην παραλία, δεν μπορείτε πάντα να βασίζεστε στις αγαπημένες σας τεχνικές χαλάρωσης, κάθε φορά που τις χρειάζεστε. Τα σημεία πίεσης είναι ιδανικά για την ενεργοποίηση βασικών στρεσογόνων περιοχών με ένα τσίμπημα. Παρακάτω, περιγράφονται 3 κρίσιμα σημεία πίεσης που ανακουφίζουν από το στρες και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να τα εντοπίσετε σωστά.


Το τριχωτό της κεφαλής

Η πλειοψηφία του στρες που δημιουργείται κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ημέρας στη δουλειά συσσωρεύεται στους ώμους και τους μυς του αυχένα. Η εφαρμογή πίεσης σε σημεία αυτής της περιοχής του σώματος έχει σημαντικά αποτελέσματα στην ανακούφιση αυτού του άγχους. Τοποθετήστε τα δάκτυλα και των δύο σας χεριών στο μέτωπό σας, έτσι ώστε να εφάπτονται στη μέση του κεφαλιού σας, με τους αντίχειρες στους κροτάφους σας. Εφαρμόστε ελαφριά, αλλά σταθερή πίεση στο μέτωπο. Μετακινήστε αργά τα δάχτυλά σας προς τη γραμμή των μαλλιών σας, ασκώντας πίεση διαρκώς. Μόλις φτάσετε στη βάση του κρανίου σας, μετακινήστε τα δάχτυλα πίσω στο μέτωπό σας. Αν δεν έχετε χρόνο για την πλήρη ρουτίνα, χρησιμοποιήστε δύο δάχτυλα για να κάνετε μασάζ στο σημείο όπου ο λαιμός συναντά το τριχωτό της κεφαλής σας, για περίπου 20 δευτερόλεπτα.


neck


Το αυτί

Το σημείο πίεσης στο αυτί είναι γνωστό ως Shen Men ή η Πύλη του Πνεύματος. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο σημείο του σώματος για την ανακούφιση του στρες. Σε συνεδρίες ρεφλεξολογίας, το σημείο πίεσης στο αυτί χρησιμοποιείται για να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή σε όλο το σώμα. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, ένα στυλό ή τα δάχτυλά σας για να κάνετε μασάζ ακριβώς πάνω από το άνοιγμα στο κανάλι του αυτιού, παίρνοντας αργές, βαθιές αναπνοές καθώς κάνετε μασάζ. Όταν εισπνέετε, κοιτάτε προς τα αριστερά, ενώ όταν εκπνέετε, κοιτάτε προς τα δεξιά. Προσέξτε πώς νιώθει το σώμα σας, καθώς αρχίζει να χαλαρώνει. Αν το σώμα σας ανταποκρίνεται καλά στο μασάζ στο σημείο πίεσης στο αυτί, επαναλάβετε τη ρουτίνα μασάζ κάθε βράδυ, λίγο πριν πάτε για ύπνο.


ear


Το στέρνο

Όταν νιώθουμε στρεσαρισμένοι, συχνά παίρνουμε σύντομες, ρηχές αναπνοές ή και ξεχνάμε εντελώς να αναπνεύσουμε. Η εστίαση στο στέρνο βοηθά στη μείωση του στρες που συσσωρεύεται στο στήθος, ενώ υπενθυμίζει στο σώμα να αρχίσει να παίρνει και πάλι κανονικές αναπνοές. Χρησιμοποιήστε τρία δάκτυλα για να κάνετε μασάζ στο στέρνο, εφαρμόζοντας αρκετή πίεση για να συνδεθείτε με τον πόνο ή σφίξιμο. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο για να χτυπάτε την περιοχή ρυθμικά, όσο παίρνετε βαθιές αναπνοές. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μασάζ στην περιοχή για ολόκληρα δύο ή τρία λεπτά, προκειμένου να βιώσετε πλήρως τα αποτελέσματα. Εάν πάσχετε από χρόνιο άγχος, μπορείτε να κάνετε μασάζ στο σημείο πίεσης στο στέρνο και στο σημείο πίεσης ανάμεσα στα φρύδια σας ταυτόχρονα. Η σύνδεση μεταξύ των δύο σημείων είναι το κλειδί για τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.


sterno


Στα Holmes Place Clubs θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να διατηρείτε σε καλή κατάσταση το σώμα σας, με τακτική σωματική δραστηριότητα, το μυαλό σας, με απολαυστικούς τρόπους χαλάρωσης, αλλά και να γεμίζετε ενέργεια, με διατροφή υψηλής ποιότητας.

Δημοσιεύθηκε στο Wellness