Πως να απολαμβανετε το φαγητο χωρις να παιρνετε βαρος;

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged συμβουλές διατροφής, υγιεινή διατροφή

Μάθετε να κάνετε σωστές διατροφικές επιλογές στα πάρτυ!

Σε κάθε κοινωνική περίσταση όπου υπάρχει πολύ φαγητό- όπως σε πάρτυ, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γάμους, γενέθλια, γιορτές- πρέπει να παραμείνετε αφοσιωμένοι σε μια μεγάλη αλήθεια: η ποσότητα του φαγητού που θα βάλετε στο πιάτο σας εξαρτάται μόνο από εσάς! Τα ρηχά, μικρά και σκούρα πιάτα μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμα. Δείτε το σαν μία επένδυση: θα υπάρξουν πολλές άλλες περιστάσεις στους επόμενους μήνες όπου όλοι θα θέλουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, χωρίς το έξτρα βάρος.


Για περισσότερες συμβουλές διατροφής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Nutrition Center μας!


• Είτε είστε ο οικοδεσπότης ή ένας καλεσμένος, προσπαθήστε να κινείστε όσο περισσότερο μπορείτε, αντί να κάθεστε στο τραπέζι από την αρχή ως το τέλος. Προσφερθείτε να βοηθήσετε στην κουζίνα ή να σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι. Το σερβίρισμα και το καθάρισμα είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε την υπερφαγία.


• Η διάθεσή σας κατά τη διάρκεια του πάρτυ είναι πολύ σημαντική και εάν είστε ο οικοδεσπότης, αυτή εξαρτάται από τη διαδικασία της προετοιμασίας, η οποία συνήθως γίνεται σε μία ατμόσφαιρα άγχους μέχρι την τελευταία στιγμή. Σιγουρευτείτε ότι το σπίτι ή ο χώρος του πάρτυ έχει ένα φιλικό κλίμα, κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερφαγία. Επίσης, αποφύγετε να καθίσετε στο τραπέζι μέχρι να πεινάσετε. Διατηρήστε ένα φυσιολογικό πλάνο γεύματος- ακόμα και εάν στο τέλος καταλήξετε να φάτε κάτι όχι και τόσο υγιεινό!


• Κατά τη διάρκεια του πάρτυ, κάντε ένα διάλειμμα όποτε μπορείτε, περπατήστε στο χώρο, μιλήστε με ένα φίλο, πιείτε πολύ νερό.


how to enjoy food


• Σκεφτείτε ενδιαφέροντα αλλά ουδέτερα θέματα συζήτησης στο τραπέζι. Είναι δύσκολο να φάτε πολύ όταν έχετε τόσα πολλά να πείτε.


• Σίγουρα θα αισθάνεστε την ανάγκη να δοκιμάσετε κάθε πιάτο που βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά προσπαθήστε να περιοριστείτε σε 3 διαφορετικά φαγητά στο πιάτο σας. Μασήστε καλά την κάθε μπουκιά- θα αισθανθείτε χορτασμένοι πιο γρήγορα.


• Δε χρειάζεται να πείτε όχι σε γλυκό και επιδόρπιο, από τη στιγμή που θα περιοριστείτε σε ένα μόνο την ημέρα, κι αυτό όχι αμέσως μετά το γεύμα. Περιμένετε λίγο και δώστε στον οργανισμό σας χρόνο για να χωνέψει.


• Και να θυμάστε κάτι τελευταίο: το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα του φαγητού, αλλά του αλκοόλ. Ιδανικά, θα πρέπει να περιοριστείτε σε νερό και χυμό, αλλά εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε μερικές προπόσεις, λίγο ξηρό ή ημίξηρο κόκκινο κρασί είναι η καλύτερη επιλογή. Πάνω από όλα, αποφύγετε το γλυκό κρασί, τα λικέρ, τα ποτά με αναψυκτικά και τη σκουρόχρωμη μπύρα. Μπορείτε ιδανικά να πιείτε ένα ποτό με αναψυκτικό διαίτης, μία βότκα τόνικ ή μία μικρή ξανθή μπύρα. Να θυμάστε ότι το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες και αυξάνει την όρεξη, κάτι το οποίο μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες.


1 ποτήρι (40 ml) βότκα: 112 θερμίδες

1 ποτήρι μπράντι: 112 θερμίδες

1 ποτήρι ημίγλυκο λευκό κρασί: 94 θερμίδες/ ξηρό: 66 θερμίδες

1 ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί: 104 θερμίδες/ ξηρό: 78 θερμίδες

1 ποτήρι ζεστό κρασί με μυρωδικά: 190 θερμίδες

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τους διατροφολόγους μας.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition and tagged συμβουλές διατροφής, υγιεινή διατροφή.