ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ & ΟΙ 10 TOP ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ!

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (60%) ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Οι σημαντικότερες βιολογικές δράσεις του νερού είναι οι εξής:

• Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος μέσω του μηχανισμού έκκρισης ιδρώτα.

• Είναι απαραίτητο για τις μεταβολικές διεργασίες των κυττάρων, συμμετέχοντας στη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών, αναγκαία για την παραγωγή ενέργειας.

• Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου. Η απώλεια νερού της τάξης 1-2% του σωματικού βάρους, μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία συγκέντρωσης.

• Βοηθά στην πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Τα χαμηλά επίπεδα υδάτωσης μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία πέψης ή και να οδηγήσουν σε εμφάνιση δυσκοιλιότητας

• Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης και της λειτουργίας της καρδιάς.

• Προστατεύει τις αρθρώσεις και είναι απαραίτητο για τη σύσπαση των μυών.

• Συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος

Η ποσότητα των υγρών που χρειάζεται το σώμα μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυριότεροι από τους οποίους είναι η ηλικία, το φύλο, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και οι περιβαλλοντικές συνθήκες. Η συνολική πρόσληψη νερού συνυπολογίζεται από την πρόσληψη πόσιμου νερού και το νερό από τα αφεψήματα σε ποσοστό 80% και από το νερό που περιέχεται στα τρόφιμα σε ποσοστό 20%.


 Για εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές & προγράμματα διατροφής, επικοινώνησε με τους Nutrition Coaches μας.

water-intext


Η επαρκής πρόσληψη, όχι αποκλειστικά νερού, αλλά προσλαμβανόμενων υγρών, ανέρχεται σε 2-4 λίτρα/ μέρα. Στην κάλυψη αυτών των αναγκών του οργανισμού συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό, εκτός από το νερό, οι χυμοί, ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά και τρόφιμα όπως το γάλα, τα φρούτα και τα λαχανικά. Μεγάλη προσοχή στην επιλογή υγρών που προσθέτουν περιττές θερμίδες, κυρίως από ζάχαρη, όπως είναι οι χυμοί εμπορίου και τα αναψυκτικά. Η επιλογή ενός φυσικού χυμού με ποικιλία πολύχρωμων φρούτων, μπορεί να καλύψει δύο ανάγκες, τόσο της υδάτωσης, όσο και της πρόσληψης περισσότερων βιταμινών.


Οι περισσότεροι άνθρωποι καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες τους σε υγρά ακολουθώντας τις προτιμήσεις τους και βασιζόμενοι στο αίσθημα της δίψας, χωρίς ωστόσο η δίψα να αποτελεί πάντα τον πιο αξιόπιστο δείκτη, ιδιαίτερα στα βρέφη, τα μικρά παιδιά, τους υπερήλικες και τους αθλητές. Ο καλύτερος δείκτης υδάτωσης είναι το χρώμα και ο όγκος των ούρων, με τα σκουρόχρωμα και άρα πυκνά ούρα, να αποτελούν δείκτη σοβαρής αφυδάτωσης. Συνεπώς, πίνουμε υγρά τακτικά, ακόμα και όταν δεν διψάμε και φυσικά φροντίζουμε να μην παραμείνουμε διψασμένοι ούτε για ένα λεπτό!


TOP 10 HYDRATING FOODS

fruits-intext

TRY OUR HEALTHY, HYDRATING JUICES FROM HOLMES PLACE CAFÉ!


ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΕΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΤΩΝ HOLMES PLACE CAFÉ.

Δημοσιεύθηκε στο Nutrition