Προπονηση ενδυναμωσης: Ειναι ο μονος τροπος γραμμωσης;

Δημοσιεύθηκε στο Fitness and tagged test, tag

Σφριγηλό, γραμμωμένο σώμα, σε φόρμα. Η γράμμωση είναι ένας βασικός στόχος για πολλούς και η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι ουσιώδης και εξαιρετική για την επίτευξη αυτού του στόχου. Είναι όμως ο μόνος τρόπος;

Η ποικιλία είναι το «αλάτι» της ζωής: και το ίδιο ισχύει για την προπόνηση. Προκειμένου να αποκτήσουν γράμμωση, πολλοί κάνουν το σφάλμα να πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με ενδυνάμωση, με επαναληπτικές κινήσεις και πολύ μικρή αντίσταση. Όμως η προπόνηση ενδυνάμωσης δεν μπορεί από μόνη της να παρέχει όλα όσα χρειάζεται το σώμα μας για σμίλευση. Ποιοι άλλοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη για να δούμε αποτελέσματα;


1. Καύση λίπους (με προπόνηση ενδυνάμωσης)

Οι μύες δεν πάνε από το μαλακό στο σκληρό: συρρικνώνονται και αναπτύσσονται. Για να έχεις τα βέλτιστα αποτελέσματα και ένα γραμμωμένο σώμα, το κάψιμο του λίπους σε συνδυασμό με την προπόνηση αντοχής είναι ο καλύτερος τρόπος. Η προπόνηση με αντίσταση και 8 έως 12 επαναλήψεις, είναι η καλύτερη. 


Εκτός από αυτό, απαιτείται μειωμένη πρόσληψη θερμίδων για τη μείωση του λίπους. Μια καλή αρχή θα ήταν να χρησιμοποιήσεις έναν υπολογιστή θερμίδων για να μετρήσεις την πρόσληψη θερμίδων σου βάσει του σωματότυπού σου. Θα βασίζεται στο φύλο, τη σωματική διάπλαση και την ηλικία. Βεβαιώσου ότι η πρόσληψη θερμίδων σου είναι ρεαλιστική: άνθρωποι με χειρωνακτική εργασία ή πιο έντονο τρόπο ζωής, μάλλον χρειάζονται περισσότερες θερμίδες σε σχέση με άλλους. 


Ένας Διατροφολόγος των Holmes Place μπορεί να βοηθήσει με συμβουλές για τη διατροφή και την άσκηση αν προσπαθείς να μειώσεις τον αριθμό θερμίδων που προσλαμβάνεις. Μόλις μπορέσεις να εξισορροπήσεις την πρόσληψη θερμίδων σου σύμφωνα με το πρόγραμμα άσκησής σου, τότε θα αρχίσεις να δουλεύεις πάνω στη γράμμωση με έναν πιο φυσικό τρόπο και όχι με προπόνηση ενδυνάμωσης.


2. Λειτουργική προπόνηση (Functional Training)

Holmes place | προπόνηση ενδυνάμωσης


Συνιστάται να προπονείσαι με βάρη 3 έως 4 φορές την εβδομάδα για να δεις καλύτερα αποτελέσματα και να συμπεριλάβεις λειτουργική προπόνηση. Μην επικεντρώνεσαι απλά σε μεμονωμένες κινήσεις με τα χέρια και τους κοιλιακούς σου. Χρησιμοποίησε το βάρος σου, ελεύθερα βάρη και μπάλες σταθερότητας για να μιμηθείς τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σου έχει σχεδιαστεί για να κινείς και να γραμμώνεις όλο το σώμα σου.


3. Ενσωμάτωσε άλλες μορφές άσκησης

Κάθε άσκηση είναι ωφέλιμη για τη μυϊκή γράμμωση: η προπόνηση ενδυνάμωσης δεν χρειάζεται να είναι ο μόνος τρόπος. Πολεμικές τέχνες, Yoga και άλλα αθλήματα, όλα αναγνωρισμένα για τη βελτίωση του μυικού τόνου και ασκήσεις όπως η αεροβική, θα επιταχύνουν την καύση θερμίδων, την απώλεια βάρους και κατ’ επέκταση τη γράμμωση. Επίσης, αν πιστεύεις ότι η προπόνηση ενδυνάμωσης γίνεται μονότονη, τότε η ενσωμάτωση άλλων μορφών άσκησης θα σε βγάλει λίγο από την ανία του να επικεντρώνεσαι σε μία προπόνηση και μόνο.


Απόλαυσε όλα τα οφέλη της άσκησης στα Holmes Place Clubs. Δοκίμασε τις εγκαταστάσεις & υπηρεσίες μας ΔΩΡΕΑΝ για 3 συνεχόμενες ημέρες και ζήσε την απόλυτη fitness & wellness εμπειρία!

Holmes Place | free trial banner

4. Άκουσε το σώμα σου

Όλοι είμαστε άνθρωποι και κανείς δεν γνωρίζει τον εαυτό σου καλύτερα από εσένα. Όταν προσπαθείς να αποκτήσεις γράμμωση, μη σκέφτεσαι ότι το ίδιο ταιριάζει σε όλους. Το σώμα σου είναι μοναδικό και θα χρειαστεί έναν εξατομικευμένο στόχο για να φτάσει το πλήρες δυναμικό του. Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, μπορούμε εύκολα να τα παρατήσουμε αν δεν δούμε αποτελέσματα. Η γράμμωση χρειάζεται χρόνο. Γι’ αυτό βεβαιώσου ότι έχεις ορίσει έναν στόχο και ένα χρονοδιάγραμμα που να σου ταιριάζει, καθώς και τη σωστή προπόνηση και μέτρηση θερμίδων για τις ανάγκες σου. Ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής είναι σημαντικός γι’ αυτό. 


5. Αερόβια άσκηση με ασκήσεις ενδυνάμωσης

Η αερόβια άσκηση ρυθμίζει τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ βοηθάει στη μείωση θερμίδων και την καύση σωματικού λίπους. Η προπόνηση ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με την αεροβική άσκηση, βελτιώνει τις συνολικές πιθανότητες γράμμωσης. 


Δημοσιεύθηκε στο Fitness and tagged test, tag.

Loading...